2
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Fatma Kurt


Emekli eczacı Fatma Kurt, anne ve babasının vasiyeti üzerine Manisa’dan satın aldığı daireyi Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na bağışladı. Kiraya verilecek dairenin kira gelirinin yüzde 20’sinin eğitime katkıda bulunmak üzere Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şubesi’ne verileceği belirtildi.

Manisa Valisi Orhan Işın’ın makamında yapılan tapu teslim töreninde konuşan TSK Güçlendirme Vakfı Manisa Şubesi Başkanı ve Türk Kadınlar Konseyi Onursal Başkanı Mübeccel Kafkaslı, "Çok değerli dostum, emekli eczacı Fatma Kurt hanım, anne ve babasının hayrına 65 milyarlık bir daire satın alarak gözbebeğimiz olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağış yapıyor. Burayı kiraya vereceğiz, Elde edilecek kira gelirinin yüzde 20’si eğitim bursu olarak verilmek üzere Türk Kadınlar Konseyi Şubemize kalacak. Sahibi olduğu arsalara da inşaat yapıldıkça Fatma hanımın eğitime katkıları devam edecek" dedi.

Manisa Valisi Orhan Işın da ordumuzun bölgemiz itibariyle caydırıcı ve güçlü olmak zorunda olduğunu ifade ederek, "Ordumuza, milli savunmadan pay ayrılıyor ama modern araç ve gereçler çok pahalı. Hayırseverlerimiz bağışlarıyla destek oluyorlar. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hayırsever Fatma Kurt, babası Halil Ağar ve annesi Zahide Ağar hayrına bağış yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bağış nedeniyle Fatma Kurt’a, Mübeccel Kafkaslı tarafından madalya takılırken, Türk Kadınlar Konseyi Şube Başkanı Bilgin Moralıoğlu da teşekkür plaketi verdi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar