2
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Hasan Türek


Manisa’da 1933 yılından bu yana hizmet veren Milletlerarası Moris Şinasi Çocuk Hastanesi bünyesinde hayırsever katkılarıyla yaptırılan ek poliklinik binası, törenle hizmete açıldı.
Hastane bahçesinde düzenlenen törene, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Vali Orhan Işın, Belediye Başkanı Bülent Kar, iş adamı Hasan Türek ve eşi Hikmet Türek, İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, Moris Şinasi Çocuk Hastanesi Başhekimi A. Selahattin Emre, SSK Başhekimi Yavuz Bayır, sağlık müdürlüğü ve hastane personeli ile vatandaşlar katıldı.
İş adamı Hasan Türek’in, eşi Hikmet Türek adına yaptırdığı ve 55 milyar liraya mal olduğu açıklanan ek poliklinik binasında 8 adet poliklinik bulunduğu, hastanenin fiziki yapısını genişleten ek poliklinikler sayesinde hastanedeki kuyruk çilesinin son bulacağı belirtildi.
Törende konuşan Vali Orhan Işın, "Devletimiz yatırımlar yaparak vatandaşa en iyi hizmeti sağlamaya çalışıyor. Hastanelerimiz, okullarımız sürekli gelişiyor, devletin yardımlarının yetmediği yerde ise hayır sever vatandaşlarımız yardımlarını esirgemiyor. Türek ailesi, yardıma ihtiyacımız olduğunda hep yanımızdaydılar. Türek ailesine yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Moris Şinasi Çocuk Hastanesi Başhekimi A. Selahattin Emre, "Hastanemiz Manisalı hayır sever Moris Şinasi’nin varlığı ve vekaletiyle 1933 yılında yapılmıştır ve o günden beri hizmet vermektedir. Hastanemiz maalesef zamanın gerisinde kalmış olup, her ünitesinde ciddi bir revizyon gerekmektedir. Mart 2004’de göreve geldiğimizde yaptığımız durum tespitinde, ekibimiz yeni bir geliştirme ve atılım projesi başlatmıştı. Hizmet birimlerimiz büyüteç altına alınıp yeniden yapılandırma konusunda yoğun mesai harcamıştı. Ek binamız, Sayın Valimizin katlıları ile 60 gün gibi kısa sürede yapılmıştır. Yardımlarından dolayı kendilerine teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ek poliklinik binası Hikmet Türek’in kurdeleyi kesmesiyle hizmete açıldı. Daha sonra davetliler poliklinikleri gezdi. 4 poliklinikle hizmet veren hastanede, ek ünitenin hizmete alınmasıyla poliklinik sayısı 5’i çocuk, 1’i sağlam çocuk, 1 psikolojik danışma, 1 çocuk cerrahi olarak üzere 8’e çıkarılmış oldu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar