2
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Mürvet Yetek

Manisa ve İzmir’den iki hayırseverin biraraya gelerek Manisa Valiliği ile yaptıkları protokolün ardından, bir süre önce temeli atılan çocuk yuvası inşaatı ile tribün kapasitesi genişletilen 19 Mayıs Stadyumu’ndaki çalışmaları inceleyen Vali Orhan Işın, gelişmeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Orhan Işın, beraberinde Vali Yardımcısı Turan Eren, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Ertaş, Bayındırlık İl Müdürü Nusret İşbilir, Özel İdare Müdürü Serdar Bulut ile birlikte, ilk olarak Tevfikiye Mahallesi’nde bulunan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bahçesinde yaptırılan çocuk yuvası inşaatındaki çalışmaları inceledi.

325 milyar lira ödenek ayırarak inşaat malzemesini karşılayan Özel İdare Müdürlüğü ile işçiliğini karşılayan İzmirli hayırseverler işadamı Özer Yapan ile Manisalı hayırsever ev hanımı Mürvet Yetek olmak üzere, devlet-vatandaş işbirliği ile yaptırılan çocuk yuvası hakkında bilgi veren Vali Işın, çocuk yuvasının 4 blok ve bir idari binadan oluştuğunu, her blokta 8’er daire, her dairede ise bir teyze ve bir annenin görev yapacağı ve bu dairelerde 7’şer çocuk olmak üzere yurtta toplam 56 çocuğun kalacağını belirtti. 0-12 yaş grubu çocuklara hizmet verecek olan yuvanın, aile ortamına en yakın ortamı sağlayacağını ve Türkiye’deki en modern tesislerden biri olacağını kaydetti.

Bugüne kadar Manisa’da bir çocuk yuvasını olmamasını bir ayıp olarak değerlendiren Vali Işın, son 4 yılda Manisa’dan çevre il ve ilçelere bakıma muhtaç yaklaşık 150 çocuğun gönderildiğini, yaptırılan tesisin tamamlanmasıyla artık dışarıdan çocuk alınabileceğini söyledi. Bu arada tesisin 8 ay gibi kısa bir sürede hizmete açılacağı belirtildi.

Daha sonra beraberindekilerle birlikte 19 Mayıs Stadyumu’na giden Vali Işın, buradaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Protokol tribününün sağ ve sol bölümleri yıkılan alanlara kapalı tribün yapılacağı ve kapasitesinin 800 kişi daha arttırılacağı belirtildi. Daha önce toplam 6 bin 300 olan tribün kapasitesinin, böylece 7 bin 100 olacağı açıklandı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar