23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Öğretmenevi müze olacak

Manisa'nın Akhisar İlçesi'ne müze yapılması için Alişefik Öğretmenevi'nin seçilmesi ile ilgili olarak, Eğitim-Sen, Eğitim-Bir ve Türk Eğitim-Sen temsilciliklerinin "Öğretmenevi Bizimdir, Bizim Kalacak" pankartı açarak eylem yapması üzerine Manisa Valisi Orhan Işın olaya el koydu.

Kaymakam Mustafa Çek, Belediye Başkanı Salih Hızlı, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, sendika temsilcileri, il genel meclisi üyeleri ile kaymakamlık makamında bir toplantı yapan Vali Orhan Işın, "Yeni öğretmenevi yeri için istenen Tekel'e ait Yaprak Tütün Satış Müdürlüğü binası için özelleştirme idaresi olumsuz görüş bildirdi.

Akhisar'a müze için bakanlık tarafından ayrılan ödeneği, tespit edilen Alişefik Öğretmenevi'nin müzeye çevrilmesi için kullanmamız gerekiyor. Öğretmen camiasını da göz önünde bulundurarak, 1 yıllık geçici bir çözüm bulduktan sonra, Anadolu Kız Meslek Lisesi yeni yapılan binasına yerleşince, bu bina da Öğretmenevi olarak kullanılabilir" dedi.

Geçtiğimiz Ekim ayı içinde, yer tespiti için Akhisar'a gelen bakanlık yetkilileri, önerilen 7 yerden, Alişefik Öğretmenevi'ni müze yeri olarak belirledi. Bunun üzerine birlikte hareket etme kararı alan 3 öğretmen sendikası, Belediye Başkanı Salih Hızlı'yı, Vali Orhan Işın'ı ziyaret ederek müzeye karşı olmadıklarını, fakat öğretmenevlerinin de müze olmamasını istedi. Öğretmen sendikaları, Öğretmenevi önünde toplanıp, "Öğretmenevi Bizimdir, Bizim Kalacak" pankartı açıp tepkilerini ortaya koydular.

İki aya yakın bir zamandır yapılan görüşmeler ve Tekel binasının Özelleştirme İdaresi'den alınırsa Öğretmen Evi olarak tahsis edilmesi gündeme geldi. Valilik tarafından Özelleştirme İdaresi ile yapılan yazışmalar olumsuz neticelenince, Vali Orhan Işın Akhisar'a gelip tüm ilgililerin katıldığı bir toplantı düzenledi.

Tekel Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü binasının Özelleştirme İdaresi tarafından verilmeyeceğinin bildirildiğini belirten Vali Işın, "Akhisar'da müze yapılması için kısa zamanda birliktelik sağlayarak netice almamız gerekiyor. Öğretmenevi için ikinci seçenek olan Anadolu Kız Meslek Lisesi yeni binasına taşındığı zaman orasının en uygun yer olduğu düşüncesindeyim. Kısa bir zaman içinde, geçici olarak öğretmenlerimize bir yer bulunmalıdır" dedi.

Belediye Başkanı Salih Hızlı ise, bu fırsatın kaçılmaması gerektiğini ifade ederek, "Hep birlikte Akhisar ve öğretmenlerimize layık yeni bir öğretmen evi yapımı da düşünülmelidir. Elbirliği ile bu kampanya başlatılabilir ve sonuç alınır. Tabii başta iyi niyet ve olumlu yaklaşım gerekir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 23:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurgül aytekin IP: 85.100.158.xxx Tarih : 27.05.2008 14:49:09

biz simdi ögretmen eevi müze olmasın desekte oldu zaten yeni yapılan yerden ziyade eski ögretmen evini daha cok seviyoduk yeri ve mekanı cok güzeldi herkes işsiz kaldı arkadaslarım orda staj grüyolardı bi zamanlar üzüldüler onlar da bu duruma bakalım müze olsun da grselim o zaman