18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Akhisar'a Danimarkalı damat

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nden Yeliz Nalbant ile Danimarkalı Frank Beildorff'un 3 yıl önce İzmir'in Çeşme İlçesi'nde başlayan aşkları, evlilikle sonuçlandı. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta nikah masasına oturan çift, gelinin memleketi Akhisar'da da coşkulu bir düğün ve ardından fayton gezisi yaptı.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Akhisarlı Yeliz Nalbant, 3 yıl önce arkadaşları ile Çeşme'ye tatile gitti. Çeşme'nin meşhur kumrusunu almak için büfede kuyruğa giren Nalbant, burada kendisi gibi kuyrukta olan Danimarkalı Frank Beildorff ile tanıştı.

 Yeliz Nalbant, evliliğe giden arkadaşlığı şöyle anlattı:
"O gece barda birlikte eğlendik. 2 gün içinde arkadaşlığımız aşka dönüştü. 1 ay sonra kendisi Danimarka'ya gitti. Ben de Akhisar'a döndüm. 10 aylık ayrılığımızda sadece telefonla görüşmemize rağmen aşk uykularımı kaçırttı. Frank beni Danimarka'ya davet etti. Zorlu geçen vize macerasından sonra, Çeşme'deki günlerimizin üzerinden 2 yıl geçtikten sonra Kopenhag'ta tekrar bir araya geldik. 4 ay sonra her türlü zorluğu göğüsleyip nikah masasına oturduk."

Frank ile olan aşkını ve mutluluğunu ailesine de anlattığını kaydeden Nalbant, "Ailem, Akhisar'da mutlaka düğün yapılmasını isteyince, nasıl olsa tatile geleceğiz düşüncesi ile düğün hazırlıklarına başlamalarını istedik. İşte buradayız. Frank'ımın hayal ettiği fayton sefasını Akhisar turu atarak yerine getirdik" dedi.

Yeliz-Frank çifti, Antalya'daki 15 günlük balayından sonra Kopenhag'a döneceklerini söyledi.


İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 12:44:07
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 18:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?