17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

SYDV inek dağıttı

Alaşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından köylere inek dağıtımı yapıldı. 92 ineğin seçimi ve dağıtımı, İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ümit Sönmez tarafından gerçekleştirildi.

İnek dağıtımı yapılan aileler, 2 bin 550 YTL (2 milyar 550 milyon lira) olan ineklerin parasını 2 yılı ödemesiz olmak üzere 5 yılda ve eşit taksitlerle ödeyecekler. Köylülere dağıtılan inekler günde ortalama 30 litre süt verebiliyor. İnek dağıtımının yapıldığı Piyadeler ve Killik beldeleriyle Ilgınköy, Tepeköy, Caber Burhan ve Gürsu köylerinde vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.

Alaşehir Kaymakamı Haluk Şimşek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu inekler, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından muhtaç durumda ve bakımı yapabilecek ailelere dağıtıldı. Dağıtılan ineklerin geri ödemelerini 2 yıl sonra başlayacak ve köylüler aldıkları ineklerin parasını iki yıl sonra başlayarak 5 yıl içinde eşit taksitlerle ödeyecekler. Ayrıca fiyatlara herhangi bir faiz uygulaması yapılmayacak. İnekler 4-6 ay arası gebe olarak dağıtılıyor. İlçe Tarım Müdürlüğü'nden bir ekip inekleri seçip, sağlıklı, gebe olarak ve ailelerin ayağına götürerek teslim ediyor.

Ailelerden isteğimiz teslim edilen ineklere iyi bakarak hem ihtiyaçlarını karşılamalarını, hem de devletin sağlamış olduğu imkanları iyi değerlendirmeleri. İneklerin bakımı karşılaşırlarsa, sağlık sorunlarını İlçe Tarım Müdürlüğü'nden öğrenebilirler. Amacımız muhtaç durumdaki ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için gelir getiren bir kaynak yaratmak. Aileler süt ürünlerini karşılarken, kalan sütlerini de satarak aile bütçelerine katkı sağlayacaklardır" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 16:16:55
Güncelleme :13 Kasım 2005 Pazar 14:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?