24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Mehterli sünnet şöleni

Manisa'nın Soma İlçesi'nde kurtuluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Soma Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Soma Belediyesi işbirliğiyle 16 çocuk sünnet ettirildi.

Soma Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, kuruluşunun 50. yılında Soma Belediyesi ile ortaklaşa sünnet şöleni gerçekleştirdi. Soma'nın 83. kurtuluş bayramı kapsamında yapılan şölen öncesi, Parkaltı Camii'nde Mevlit-'i Şerif okundu. Öğle namazının ardından da 13 Eylül Parkı'nda lokma dağıtıldı.

Sünnet olacak çocuklara şölene katılan protokol tarafından saat hediye edilirken, kalabalık Manisa Belediyesi Mehter Takımı'nın çaldığı şarkılar eşliğinde Cengiz Topel Meydanı'na kadar yürüdü. Sünnet olacak 16 çocuk, Sağlık Grup Başkanlığı kontrolünde Devlet Hastanesi'nde sünnet ettirildi. Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, katkılarından dolayı Soma Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Ayan'a bir plaket takdim etti.

Öte yandan, kurtuluş coşkusu ilçeye bağlı Cenkyeri Beldesi'nde de çeşitli etkinliklerle sürdü. Cenk Meydanı'nda düzenlenen şölene Soma Garnizon Komutanı Per. Binbaşı Ümit Şener, CHP Soma İlçe Başkanı Abdullah Saka, MHP İlçe Başkanı Kadri Dumlu, Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Saral, çevre ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.

Pop müziği, Türk Halk Müziği konserinin yanı sıra Komedi Dans Üçlüsü, Cenkyeri halkını eğlendirdi. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği konserde havai fişek gösterisi de beğeniyle izlendi. Cenkyeri Belediye Başkanı Ünsal Uzunyılmaz, "Cenkyeri'nin kurtuluşu sebebiyle şölen düzenledik. Amacımız tüm Cenkyeri halkını böyle bir kurtuluş şöleni adı altında eğlendirmek, birlik ve beraberliği sağlamak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 18:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?