24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Turgutalp Şehitliği'ne anlamlı ziyaret

Manisa'nın Soma İlçesi'ne bağlı Turgutalp Kasabası'nda şehitlikte yatan Ali Osman Çavuş, Çanakkale'den gelen yeğenleri tarafından ziyaret edildi.

83 yıl önce Soma ve Turgutalp'in düşman işgalinden kurtarılması sırasında şehit düşen Çanakkale'nin Çan İlçesi'nden Ali Osman Çavuş, Turgutalp Kasabası'ndaki şehitlikte kabri başında yeğenleri tarafından ziyaret edildi. Her yıl 13 Eylül günü yapılan sade anma törenine Ali Osman Çavuş'un Çanakkale'de yaşayan yeğenlerinin yanı sıra kasaba halkından da katılım oldu. Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup tarafından ağırlanan 17 kişilik heyet, şehitlikte saygı duruşunda bulundu. Yapılan törenin ardından dua okuyan şehit yakınları, Belediye Başkanı Ali Tulup'a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

Her yıl törenlere katılmaya çalıştıklarını ifade eden Şehit Ali Osman Çavuş'un yeğeni Mehmet Gülenç, "Buraya, dayımızı kabri başında anmaya geliyoruz. Bundan 85 yıl önce yani 24 Temmuz 1920'de Türk'ün şeref dolu tarihine bir sayfa daha eklendi. Şehitler diyarı ve destanlar ülkesi Türkiye, vatanı için canlarını esirgemeyen fidan gibi delikanlıların memleketi olan Soma'nın bu güzel beldesi Turgutalp'te şehit düşen Çanakkaleli Ali Osman Çavuş ve Hasan Çavuş, dönüşü olmayan ebedi yolculuğun ilk adımını Çanakkale'de attı. O ruh ve sevdanız tüm dünyayı titreten kutsal bir ruhun sesiydi. Bu Türk'ün öze dönüş zaferinin müjdecisiydi ve dediniz ki 'Çanakkale Geçilmez Bu Vatan Bölünmez'. Destanlar üzerine kurduğunuz bu Cumhuriyeti ilelebet koruyacağımıza, Türk milleti olarak ant içeriz. Ruhunuz şad olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 18:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?