16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Mina hayata tutundu

Bodrum tatilinde kalbi duran ve iki kez kriz geçiren 11 yaşındaki Mina’nın sağlık durumu iyiye gidiyor. Küçük kız, bir yılın ardından konuşma terapisine katılıyor, toplarla çalışıyor

Bodrum’da geçtiğimiz yıl temmuz ayında anneannesi ve dedesiyle tatil yaparken kalbi duran, ardından iki kez kalp krizi geçiren 11 yaşındaki Mina’nın yaşam savaşı tüm hızıyla sürüyor. Mina’yı hayata bağlamak için çabalayan Ayşin ve Güray Teser çifti, kızlarının sağlık durumuyla ilgili tüm gelişmeleri internet üzerinde tuttukları günlükte yayınlıyor. Son olarak Mina’dan olumlu haberlerin yer aldığı günlükte, iyileşme sürecinin devam ettiği belirtiliyor.

Ailenin umut dolu mesajı şöyle: “Mina artık destekli oturabiliyor, kafasını taşıyabiliyor, yutkunabiliyor. Bizimle hâlâ iletişimi yok. Ancak fiziksel anlamda eskiden yapamadığımız bir sürü şeyi yapabiliyoruz. Her gün fizyoterapi uygulanıyor, havanın ve kendi keyfinin müsaade ettiği günlerde terapiye havuzda devam ediyoruz.”

‘ANNE’ DİYEBİLİYOR

Bir anne ve babanın evlatları için verdiği savaşın kelimelere döküldüğü günlük şöyle devam ediyor: “Konuşma terapisine gidiyoruz. Toplarla çalışıyoruz. Pedal çeviriyoruz. Ayağa kaldırıyoruz. Atlara gidiyoruz. Yürüyüşe çıkıyoruz. Ona kitaplar okuyoruz, birlikte film seyrediyoruz, kucak kucağa oturuyoruz. Bundan sonraki tek istediğimiz onun ‘anne’ kelimesinin yanına yüzlerce kelimeyi daha sıkıştırarak bizimle konuşabilmesi.”

GENETİK HASTALIK ŞÜPHESİ

Sanal günlükte yer alan bilgiye göre küçük kızda ‘Long QT’ adı verilen bir tür kalp rahatsızlığı olduğundan şüpheleniliyor. Hastalığın kalıtsal olabileceği ihtimali üzerine Mina’dan alınan kan örneği genetik tarama için laboratuvara gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 12:08:14
Güncelleme :2 Ekim 2008 Perşembe 12:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?