7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

1.5 yıllık takipte final; 'Papağan Operasyonu'

Başkalarının kredi kartı bilgilerini kopyalayarak, Türkiye'de yılda 15 milyar dolar haksız kazanç elde eden çetenin 3 elebaşından biri, Muğla Jandarma Komutanlığı İstihbarat ekipleri tarafından Marmaris'te yakalandı. 1.5 yıl süren takibin ardından yapılan operasyonda, kredi kartı bilgilerini kopyalamaya yarayan "papağan" adı verilen düzenek Türkiye'de ilk defa ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'de kredi kartı bilgilerini kopyalayarak haksız kazanç elde eden çetenin beyni olan A.B.'nin (43), Muğla Jandarma Komutanlığı İstihbarat Timleri tarafından Marmaris'te olduğu tespit edildi.

İşyeri sahibi kılığına giren jandarma timleri, A.B. ile irtibata geçti. Özellikle Marmaris, Bodrum, Kuşadası gibi turizm merkezlerinde zengin turistlerin kredi kartı bilgilerini "papağan" adı verilen düzenekle kopyalayıp, haksız kazanç elde eden çetenin Türkiye'deki 3 elebaşından birisi olan A.B, düzenlenen operasyonla Turunç-Marmaris yol ayrımında yakalandı. Daha sonra operasyonu genişleten jandarma ekipleri, A.B.'ye yardımcı olan çetenin diğer üyesi A.D.'yi (47) ise Marmaris'te şehir merkezinde bulunun küçük bir apartta yakaladı.

Turistik merkezlerdeki anlaşmalı işyerleri aracılığı ile "papağan" adı verilen düzenekle kredi kartı sahiplerinin kişisel bilgilerine ulaşıp "kelebek" adı verilen başka bir cihaz yardımıyla da başka kişiler adına kart düzenleyen çete üyelerinin kullandığı bilgisayar programlarının çok ileri düzeyde olduğu öğrenildi.

Yakalanan 2 şahıs, Marmaris Jandarma Komutanlığı'nda alınan ifadelerinin ardından Marmaris Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 19:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?