16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

1 ölüm, 6 hayat!

Ortaca ilçesinde, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Bayram Aydın'ın organları 6 hastaya hayat verdi.


Ortaca ilçesinde çalıştığı katı atık deposundan bisikletle evine giderken kaza geçiren Bayram Aydın'ın yaralı olarak kaldırıldığı Muğla Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Vasiyeti üzerine yakınları tarafından Aydın'ın bağışlanan organları 6 hastaya umut oldu.


Bayram Aydın'ın eşi Bedriye Aydın, eşinin çalıştığı katı atık deposunda servisi kaçırınca bisikleti ile eve dönmek istediğini belirterek "Karayolunun çok eğimli olması nedeniyle bisikletin direksiyon hakimiyetini kaybedip dağa çarpmış. Kazayı gören arkadaşları durumu Acil 112'ye bildirmişler. Gelen ambulansla önce Ortaca Devlet Hastanesi'ne daha sonra Muğla Devlet Hastanesi'ne gönderilmiş. Biz Muğla Devlet Hastanesi'ne geldiğimizde beyin ameliyatı için ameliyathaneye alındığını öğrendik. Yoğun bakımda beklerken, doktorlar beyin ölümünün gerçekleştiğini bize bildirdi. Bizde aile olarak daha önce bizlere vasiyet ettiği organ bağışını doktorlara bildirdik. Devlet Hastanesi İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'ne durumu bildirip iki böbreği, dalağı, gözleri ve kalp kapakçıkları alınarak İzmir'den gelen ekip tarafından götürüldü" dedi.


Organ bağışı yapılan Bayram Aydın'ın böbreğinin biri ve kalp kapakçıkları Ege Üniversitesi Hastanesi'ne böbreğinin birisi, dalağı ve gözleri ise 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde hastalara nakledildi.


BELGİN ÖZSOYBAŞ SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Bayram Aydın'ın böbreği, İzmir Ege Üniversitesi Organ Nakli Servisi'nde yapılan başarılı bir operasyonla Manisa'nın Demirci ilçesinden 28 yaşındaki Belgin Özsoybaş'a nakledildi.


Belgin Özsoybaş'ın annesi Fadime Akın, "Kızıma yeniden hayat verdiği için Allah razı olsun. Ailesine çok teşekkür eder, başsağlığı dileriz. Böbrek sahibi Bayram Aydın'a da Allah'tan rahmet dileriz. Kızım sağlığına kavuşunca ailesini ziyaret etmek isteriz" dedi.

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 16:53:04
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 16:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?