22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

11 yaşında geçim derdine düştü

29 Ekim kutlamalarında tüm yaşıtları eğlenirken ve temiz kıyafetler içindeyken 11 yaşındaki Selçuk, ailesinin geçimine yardımcı olabilmek için ayakkabı boyacılığı yapıyor.

Muğla’nın Milas ilçesinde Atapark’ta gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında 11 yaşındaki Selçuk, ailesinin geçimine yardımcı olabilmek için törene katılanların ayakkabılarını boyayarak harçlık çıkarmaya çalıştı. Yaşıtları 29 Ekim kutlamalarına katılan Selçuk, 5 kg ağırlığındaki ayakkabı sandığıyla tören alanında dolaşarak müşteri aradı.

Gümüşlük İlköğretim Okulu 5. sınıfta öğrenim gören Selçuk Kartal, anne ve babasının işsiz olduğunu, Bodrum’da bir mefruşatçıda çalışan ağabeyiyle birlikte 5 kişilik ailesinin geçimine yardımcı olduğunu söyledi.

1 aydan bu yana ayakkabı boyacılığı yapan Selçuk, “Öğleyin okuldan çıktığım zamanlarda evden sandığımı alarak sokaklara çıkıyorum. Özellikle kalabalık yerlerde duruyorum. Oralarda daha çok müşteri bulabiliyorum. Günde kazandığım para 15 YTL. Parayı anneme veriyorum. Annem ve babam işsiz. 5 kardeşiz. Ağabeyim Bodrum’da bir perdecide çalışıyor. İkimiz de ailemizi geçindirmeye çalışıyoruz. Zor durumdayız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 18:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?