4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

112 'ye suç duyurusu

İŞ ADAMI İÇİN ÇAĞIRILAN AMBULANS 50 DAKİKADA GELMEDİ

Almanya'dan Fethiye'ye ailesiyle tatile gelen bir Türk işadamı, 50 dakika beklediği ambulans gelmeyince taksiyle hastaneye götürülmek istendi ancak taksinin de lastiği patlayınca iş adamı kurtarılamadı.

Almanya'nın Berlin kentinde yaşayan Türk işadamı Osman Karaelli (44), eşi Aynur, babası Kazım Karaelli ve kız kardeşi Gönül Altın ile Fethiye'nin Ölüdeniz beldesine üç gün önce tatile geldi. Ailesiyle 7 gün olarak planladığı tatilin üçüncü günü gece saat 01:00 gibi uyumak için odasına giden işadamı Osman Karaelli, saat 03:00 sıralarında fenalaştı. Ailesinin kalp krizi geçirdiğini düşündüğü işadamı için 112 acil servis ambulansı çağırıldı. Kız kardeşi Gönül Altın'ın saat 03:29 da aradığı 155 polis imdat hattı genç kadını 112'ye yönlendirdi. 112 acil servisi yine saat 03:29'da arayan Gönül Altın'a özel bir hastaneden hemen ambulans gönderileceği söylendi ancak ambulans tüm beklemelere rağmen yarım saat gelmedi. Yarım saat sonra tekrar 112 acil yardım hattını arayan Gönül Altın'ın numarası alındı ve 112 ambulansı olay yerini bulamazsa aranacağı söylendi.

15 dakika daha bekleyen aile daha sonra otel yakınındaki ana yol üzerine çıkarak ambulansın gelmesini bekledi. Ambulans yine gelmeyince bir taksi çağıran aile 50 dakika gecikmeyle ticari taksiyle işadamı Osman Karaeelli'yi hastaneye doğru yola çıkardı. Ancak talihsizlik burada da ailenin peşini bırakmadı. Fethiye Ölüdeniz arasındaki yolda taksinin lastiği patladı. Sabaha karşı kimsenin geçmediği yolda lastiğin değiştirilmesi uzun süreceği düşüncesiyle aynı duraktan başka bir taksi çağırıldı. İkinci taksinin gelmesiyle yaklaşık 1 saat 15 dakikalık gecikmeyle hastaneye doğru tekrar yola çıkan işadamı hastane yolunda hayatını kaybetti. Ailesi sinir krizleri geçirdi.

112 ACİL SERVİS GÖREVLİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

İşadamının cesedi savcının ölümü şüpheli bulması nedeniyle otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Aile ise savcılığa dilekçe vererek 112 acil yardım görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Olay sonrası gözyaşlarına boğulan işadamının kız kardeşi Gönül Altın, şöyle konuştu: "Akşam her şey iyiydi, ağabeyim yatmak için odasına çekildi. Saat 3'ü geçerken yengem kalkın Osman fenalaştı dedi. Hemen 112 acil yardım hattını aradık. Yakın özel bir hastaneden ambulans göndereceğiz dediler. Yarım saat bekledik. Belki bulamamışlardır diye yola çıktık ama ambulans falan gelmedi. Tekrar aradım. Ambulans gelmiş olması lazım neden gelmedi acaba diyip telefon numaramı aldılar. Ambulans bizi bulamazsa arayacaklarmış. Yine bekledik. Ama yine ne gelen ne de arayan olmadı. Abim iyice fenalaştı. Ticari taksi çağırdık. Yola çıktık. Yolda taksinin lastiği patladı. Başka bir taksi çağırdılar ama çok geç kaldık. Hastaneye giderken ağabeyim öldü."

Baba Kazım Karaeli ise "Oğlum ihmal sonucu öldü. Ambulansı çok bekledik ama gelmedi. Bu nasıl iş, suçlular hesap versin. Zamanında gelinseydi oğlum ölmezdi" diye konuştu.

İŞ ADAMI İÇİN ÇAĞIRILAN AMBULANS 50 DAKİKADA GELMEDİ
İŞ ADAMI İÇİN ÇAĞIRILAN AMBULANS 50 DAKİKADA GELMEDİ
İŞ ADAMI İÇİN ÇAĞIRILAN AMBULANS 50 DAKİKADA GELMEDİ
İŞ ADAMI İÇİN ÇAĞIRILAN AMBULANS 50 DAKİKADA GELMEDİ
İŞ ADAMI İÇİN ÇAĞIRILAN AMBULANS 50 DAKİKADA GELMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2010 Pazartesi 16:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?