16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

120 yıllık bina kül oldu

Muğla Merkez Emirbeyazıt Mahallesi SİT alanı içinde bulunan ahşap bir bina dün gece yanarak kül oldu. 

Emirbeyazıt Mahallesi Mestanlar Çıkmazı No: 3 adresinde Günnaz Kanat isimli yaşlı bir bayana ait içinde kiracısı bulunan ahşap binanın üst katında yangın çıktı. Durmuş Düzen isimli şoförün kiracı olarak oturduğu evde yangın esnasında kimse olmadığı belirtildi. İtfaiye ekipleri tarafından zamanında müdahale ile yangın çevre evlere sıçramadan söndürüldü. Çevre ev sakinlerine korkulu anlar yaşatan ahşap binada çıkan yangında evde bulunan tüm eşyalar yandı. 

Tarihi ahşap binada 3 aylık 'Çapkın' isimli köpek yavrusu evin kapısı kapalı olduğu için dışarı çıkamadı. Köpeğin havlamasını duyan Ömer Binnaz (14) ve Abdülbaki Demirel (12) isimli çocuklar kapının üzerinden atlayarak köpeği kurtardıklarını söylediler. Çocuklar köpek yavrusunu koruma altına aldı. 

120 YILLIK BİNA 

Muğla kent merkezinde Kültür Varlıkları Koruma alanı içinde bulunan tarihi ahşap binanın 120 yıllık olduğu öğrenildi. Ev sahibi Günnaz Kanat, bu evin ailesinden miras kaldığını belirterek "Ben de 75 yaşındayım. Ev yaklaşık 120 yıllık tarihi bir ev. Yangın çıkmasına üzüldüm" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 12:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?