22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

17 yıllık döner ustası anne

Bodrum ilçesinde, vefat eden eşinin mesleğini devam ettirip, çocuklarına hem annelik hem de babalık yaparak büyüten 17 yıllık döner ustası Sebahat Görgün’ün yaptığı döner, müşterilerden tam not alıyor.

Eşi ve biri 11 diğeri 14 yaşında olan 2 erkek çocukları ile İzmir’den çalışmak için 1992 yılında Bodrum’a geldiklerini anlatan Sebahat Görgün, eşinin döner dükkanı açtığını kendisinin de yine döner üzerine bir çay bahçesinde çalışmaya başladığını söylüyor.

1995 yılında 42 yaşında olan eşi Saim Görgün’ü trafik kazasında kaybeden Görgün, Neyzen Tevfik Caddesi üzerindeki dükkanlarının başına kendisinin geçiyor. O yıldan sonra çocuklarına anneliğin yanında hem de babalık yaparak, eşinin mesleğini sürdürmeye çalıştığını ifade eden 55 yaşındaki Sebahat Görgün, bugün çevrede adından söz ettiren esnaflardan biri durumunda.

Mesleğinde 17 seneye geldiğini belirten Sebahat Görgün, “Çocuklarıma bakmak için eşimin mesleğini sürdürdüm. Eşim hayatta iken bu işin mutfak kısmındaydım. Eşim vefat edince döner bıçağını elime aldığımda yapabilecek miyim, yapamayacak mıyım diye tereddüt ediyordum ama şimdi rahatlıkla çalışabiliyorum. Çocuklarıma bakmak zorundaydım. İşin içinden nasıl çıkarım diyordum. Çocuklarımda yardımcı olmaya çalıştılar. Sonunda başardık” dedi.
Bir turizm firmasında çalışan küçük oğlu Mehmet Görgün’ü üniversitede okuttuğunu da belirten Sebahat Görgün, “Eşimin bana öğrettiği gibi bu işi devam ettiriyorum.. Eşimden, döner ve sosu hakkında bize kalan bir sır var. Ben ve çocuklarım biliyorum. Müşterilerimiz bizi seviyor. Müşterilerimiz arasında hakimler, savcılar gibi devamlı gelen özel müşterilerimiz var” diye konuştu.

Yoldan geçerken döner yemeye gelenler tesadüfen döner ocağının başında bir bayan olduğunu görünce şaşırırken, yedikleri dönerin tadının gayet güzel olduğunu söylüyor. Bayan elinden döner yiyen müşteriler, ilk kez bayan bir döner ustası gördüklerini ve yaptığı dönerin çok lezzetli olduğunu kaydediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 16:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?