4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

19 Mayıs'a dev koro

MUĞLA’DA 19 MAYIS KUTLAMALARI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Muğla’da binlerce kişinin katılımı ile coşkuyla gerçekleştirildi. Muğla’daki bayram kutlamaları sabah saatlerinde Atatürk Anıtında yapılan çelenk sunma töreni ile başladı. Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve diğer protokol üyelerinin çelenkleri Atatürk Anıtına sunması ile başlayan tören saygı duruşu yapılması ve istiklal marşının okunması ile devam etti.

Anıt Şeref Defterini imzalayan Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919 tarihinin 91. yıldönümünü coşku içinde kutladıklarını belirterek, “Bugün Büyük Atatürk sizi ve tüm isimsiz kahramanlarımızı saygıyla, minnetle ve şükranla anarak huzurunuzdayız. Türk Gençliğine, Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan ettiğiniz bu anlamlı günümüzde, ülkemizin geleceği olan gençlerimizle ve tüm milletimizle kenetlenerek, ülkemizi gösterdiğiniz hedefe taşıyabilmek için azim ve kararlılıkla gösterdiğiniz aydınlık yolda ilerliyoruz. Kurduğunuz Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Cumhuriyetin tüm kurumlarına sahip çıkmanın bilinci ve sorumluluğu içinde görevimizin başındayız. Emanetlerinize sonsuza kadar canımız pahasına sahip çıkacağız” dedi.

Cumhuriyet Meydanında yapılan çelenk sunma töreninin ardından 19 Mayıs kutlamaları Atatürk Stadında devam etti. Atatürk Stadında yapılan kutlamalar Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Salih Karataş ve Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muğla Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, “19 Mayıs 1919 milli birlik ve bütünlüğün parladığı, Kurtuluş ve Bağımsızlık güneşinin doğduğu, milli irade meşalesinin yandığı, milli hakimiyet kavramının bütün dünyaya ilan edildiği gündür. Özgürlük güneşimizin Samsun’a ayak basmasıyla, yeni Türk Devleti’nin kuruluş meşalesi ateşlenmiş, Türk Milleti, liderinin ardından yok oluşu ebedi var oluşa çevirmiştir. Geleceğimizin teminatı olan gençler, 19 Mayıs 1919’dan günümüze, güçlenerek gelen ve Büyük Önder Atatürk tarafından sizlere emanet edilen modern, çağdaş ve genç Cumhuriyetimizi sizler koruyacak ve yücelteceksiniz. Size verilen bu kutsal emaneti yüceltirken, vatan sevginiz, bayrak sevginiz, millet sevginiz, insan sevginiz hiç bitmesin. Çağdaş Bilim ve teknoloji rehberiniz olsun, asil kanınız da aklınızın ve gücünüzün kaynağı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından günle ilgili şiirler okunurken, Atatürk’ün Gençliğe Hitabı ve cevabı okundu. Tören geçişinin ardından ise öğrencilerin hazırladığı gösterilere geçildi. Öğrenciler hazırladıkları Türk Bayraklı ve Atatürk posterli gösterileri ile izleyenlerin beğenisini kazanırken, tören sonunda açılan büyük Türk Bayrağı ise bayram coşkusunu arttırdı. Kutlamalar sırasında öğrencilerin yer aldığı bin kişilik koro ise Türkiye’nin dört bir yanına ait olan şarkıları seslendirdi.

MUĞLA’DA 19 MAYIS KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 15:09:05
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 17:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?