4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

2 gazi sınavsız iş başı yaptı

MUĞLALI İKİ GAZİ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE SINAVSIZ İŞ BAŞI YAPTI

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde işe girebilmek için platinli ayağı ile koşmak zorunda kalan Gazi Engin Yaşar'ın Gazilik Belgesi'nin bulunmadığını belirtti.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, hava sıcaklıklarının en yüksek seviyelerde olduğunu ve bu durumun yangınlara hassas bölgelerde tehlike arz ettiğini belirterek, "Orman Genel Müdürlüğü olarak kırmızı alarma geçmiş bulunuyoruz. Yangınlara müdahale edecek hava ve kara ekiplerini yerlerinde denetleyerek eksikleri gideriyoruz. Müdürlerimizle bir araya gelerek toplantı yapıyor, sorunların çözümü konusunda bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Bu amaçla İzmir, Muğla ve Antalya'daki işletmelerimizi ziyaret ettik" dedi.

KENDİ FİLOMUZU KURACAĞIZ

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Orman Genel Müdürlüğü'nün helikopter filosuna sahip olabilmek için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Orman Genel Müdürlüğü olarak gelecekte yaşanacak helikopter kiralama sorunlarını göz önünde tutup kendi filolarımızı kurmaya karar verdiklerini anlatan Kahveci, bu amaçla 20 helikopter ve 6 anfibik uçak satın alarak timler halinde 4 bölgeye konuşlandırmak istediklerini anlattı. Savunma ve Sanayi Müsteşarlığı ile konuyla ilgili temasların sürdüğünü anlatan Kahveci, şöyle

konuştu: "Müsteşarlık bizi de helikopter satın alma ekibine aldı. Kısa bir zaman sonra kendi helikopter filomuza sahip olacağız. Bu helikopterleri İzmir, Muğla, Ankara ve Antalya'da konuşlandıracağız. Yılın 12 ayı burada yangınlara müdahale edebilmek için hazır bekleyecek. Ayrıca helikopterlerin bakımları için alt yapı imkânlarını artıracağız. Muğla helikopter filosu bu donanıma sahip bir konumdadır."

İKİ GAZİ SINAVSIZ İŞ BAŞI YAPTI

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde geçen ay yapılan işçi alımı sınavlarına başvuruda bulunan iki gazinin sınavsız işe alındığı açıklandı. Buna göre, 1993 yılında Diyarbakır Lice'de gazi olan Muğlalı Hakan Toyoğlu ve 2006 yılında Şırnak Kabar dağında gazi olan Musa Duman Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde işe başladılar.

İZMİRLİ GAZİ AÇIKLAMASI

Kahveci, İzmir'de Engin Yaşar'ın Orman Bölge Müdürlüğü'ndeki sınavda ayağındaki platin ile koşmak zorunda kalması ile ilgili soruyu cevaplandırdı. Vatan için savaşa giren, yaralanan gazilerimizin işe alınmaması gibi bir durum söz konusu olmadığını anlatan Kahveci, sözlerine şöyle devam etti: "Orman Genel Müdürlüğü olarak biz gazilerimize her zaman öncelik tanıyoruz. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde son olarak iki gazimiz koşulsuz, sınava girmeden işe alınarak kadro verildi. İzmir'de meydana gelen olayda ise o kişinin gazilik belgesi bulunmadığını öğrendik. Eğer gazilik belgesi ile gelseydi sınava girmezdi. Şu an hâla bize başvurması durumunda biz yine de kapımızı açarız. Engin Yaşar, sınav öncesi hiç kimseye ayağında platin olduğunu söylememiş. Sağlam olduğuna dair raporu ilgili makamlardan almış ve sınavda elendikten sonra kendisi ile ilgili konuyu kamuoyu ile paylaştı. İyi ki sınavı kazanamamış. Eğer kazansaydı, ayağındaki platin ile orman yangınlarına gitmek zorunda kalabilirdi. Orman yangınları ile mücadele çok zor şartlar altında yapılan bir mücadele. Bugüne kadar 100'e yakın şehit verdik."

MUĞLALI İKİ GAZİ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE SINAVSIZ İŞ BAŞI YAPTI
MUĞLALI İKİ GAZİ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE SINAVSIZ İŞ BAŞI YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 14:08:04
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 14:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?