4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

2 milyon TL'lik vurgun

KREDİ KARTI VURGUNU

Fethiye'de, çok sayıda kişiye ait kredi kartı bilgilerini ele geçirerek yaklaşık 2 milyon TL vurgun yaptığı ileri sürülen üç kişi Muğla'da yakalandı. Polise başvuran 50 mağdur vatandaş, kendilerinden izinsiz başkaları tarafından adlarına kredi kartı çıkarıldığını bildirdi.

Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları tahkikat sonrası Fethiye'de ikamet eden S.K. (30) isimli zanlı tarafından mağdur vatandaşlara ait kredi kartı bilgilerinin alınarak boş kredi kartına, kredi kartı kopyalama cihazı ile sahte kredi kartı çıkarıldığı bilgisine ulaştı. S.K. isimli zanlı gözaltına alındı. Köyceğiz ilçesinde de sahte kredi kartını kullandığı ileri sürülen S.Z. (24) ve H.G. (26) isimli zanlılar yakalandı.

Yakalanan zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramada, bir kredi kartı kopyalama cihazı, 3 adet kart yazıcı, bir kart okuyucu cihaz, 64 adet manyetik şeritli, 58 adet şeritsiz boş kredi kartı, 18 adet kopyalanmış kredi kartı, 16 adet PVC tanıtma kartı, 3 dizüstü bilgisayar, 2 hafıza kartı, 4 adet CD ele geçirildi. Ele geçirilen kredi kartlarının ait olduğu bankaların çoğunun Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı banka olduğu açıklandı. Zanlıların başkaları adına düzenledikleri sahte kredi kartları

ile daha çok elden çıkarılabilecek altın, bilgisayar ve cep telefonu gibi eşyalar aldıkları ve satışta zorlanmadıkları ileri sürüldü.

Piyasayı yaklaşık 2 milyon TL dolandırdıkları ileri sürülen üç zanlı adli makamlara sevk edildi. Zanlıların dolandırıcılık, emniyeti suistimal ve sahtecilik suçlamalarından yargılanacakları öğrenildi.

KREDİ KARTI VURGUNU
KREDİ KARTI VURGUNU
KREDİ KARTI VURGUNU
KREDİ KARTI VURGUNU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 12:15:02
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 17:29:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?