4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

20 saatlik genel kurul!

GENEL KURUL 20 SAAT SÜRDÜ

1980 yılında kurulan 874 konutlu Güllük Orjan Sitesi’nin yapılan son genel kurulu yaklaşık 20 saat sürdü.

Selahattin Görgülü başkanlığındaki eski yönetimin ağır sözlerle eleştirildiği kongrede; Kemal Kisirlioğlu, Jale Alagün Aksu ve Zafer Anıl grubu son anda Nimetullah Polat grubuna karşı birleşti ve 40 oy farkıyla, Kemal Kisirlioğlu başkanlığındaki yeni yönetim kongreyi kazanan taraf oldu.

Kurulduğu 1980 yılından bugüne sorunlarıyla gündemden düşmeyen Güllük Orjan Sitesi’nin son genel kurulu gergin bir havada geçti. Yol, su, elektrik ve çevre düzenlemesi hala tamamlanmamış olan 874 konutlu sitenin birçok sakini, tapularını alamamış olmalarının acısını öfkeli sözlerle dile getirdiler.

Faaliyet raporu üzerinde söz alan tüm konuşmacılar eski yönetime ağır eleştirilerde bulunurken, üyelerden toplanan paraların nerelere harcandığının belli olmadığına dikkat çektiler. Yapılan eleştirilere cevap vermek üzere kürsüye gelen eski başkan Selahattin Görgülü ise, geçmişin çok çabuk unutulduğunu; göreve geldiği dönemlerde sitede yol diye bir şey olmadığını, sokak lambalarının yanmadığını hatırlatarak; “Eleştiri yaparken elinizi vicdanınıza koyun… Gördüğüm kadarıyla dünü çok çabuk unutmuş görünüyorsunuz. Unutmayın ki sitemizin projesi, ODTÜ tarafından ödüle layık görülmüş bir projedir. Eksiklerimiz yok mu? Elbette var. Ancak bu salonda bizi eleştiren birçok üyenin binlerce lira aidat borcu var. Biz yönetime geldiğimizde su, hortumlarla taşınıyordu. Site sakinleri bizim dönemimizde yol ile tanıştı. Öte yandan elektrik şebekesinin yeraltına alınması bugünkü şartlarda hem ekonomik açıdan, hem de sitenin coğrafi konumu nedeniyle mümkün değildir” diyerek, eleştirilere yanıt verdi.

Gergin ortamda yapılan konuşmaların sonunda Kemal Kisirlioğlu, Jale Alagün Aksu ve Zafer Anıl grubu, Nimetullah Polat grubuna karşı birleşti ve kullanılan 384 oyun 212’sini alarak, kongreyi kazanan taraf oldu. Diğer aday Nimetullah Polat ise 172 oy aldı.

GENEL KURUL 20 SAAT SÜRDÜ
GENEL KURUL 20 SAAT SÜRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 18:18:04
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 19:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?