4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

2010'da 40 bin öğretmen alınacak

2010 YILINDA 40 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, "İllere ve Muğla'ya belli bir kontenjan vereceğiz. İl de kendi içinde dağılım yapacaktır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman İlçelerindeki okullarda inceleme yaptıktan sonra, Ortaca'da İlçelerin Milli Eğitim Müdür ve Okul Müdürleri ile bir toplantı yaptı. Yalçın, 2010 yılında 40 bin öğretmen alınacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Marmaris İlçesinde yaptığı Eğitim Çalıştayı'ndan sonra, Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürü Emin Gürkan, İlköğretim Genel Müdürvekili Timur Şehoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, Talim Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Zübeyir Yılmaz ve Hukuk Müşaviri Osman Çelik, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman İlçelerindeki okullarda incelemede bulundu.

Ortaca Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul müdürleri ile yaptığı toplantıda sorunlarını ve isteklerini dinledi. Toplantıya; Ortaca Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, Dalaman Milli Eğitim Müdürü Metin Ergin, Köyceğiz Milli Eğitim Müdürü Muammer Yakacak, Fethiye Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Dalyan H.F. Tınaztepe Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Savcı, Dalyan Naciye Tınaztepe İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Gurbetçi ve diğer okul müdürleri

katıldı.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, şu an Ardahan, Urfa gibi illerimizde de büyük miktarda öğretmen açığı bulunmadığını söyledi.

Muğla'nın öğretmen açığı bakımından en az etkilenen illerimizden biri olduğunu anlatan Yalçın, şöyle konuştu: "Türkiye'deki 81 ilimizde öğretmen ihtiyacı iller bazında farklı ve değişik şekilde görülmektedir. Bu gün İstanbul'da 12 bin öğretmen açığı bulunmaktadır. Bu açıklar ya görevlendirme veya ders ücretli öğretmen alınarak kapatılmaktadır. Bu ilçemizde kurum bazında hangi alanda önemli ve öncelikli öğretmen ihtiyacı varsa, haziran ayında biz 10 bin öğretmen alacağız. 10 bin öğretmenin 81 ilin

dağılımında göz önüne alınırsa, yine bizim reel anlamdaki talebimizin karşılanacağını sanmıyorum. Ağustos ayında 30 bin öğretmen alacağız. İllere ve Muğla'ya belli bir kontenjan vereceğiz. İl de kendi içinde dağılım yapacaktır."

Okulların fiziki yapıları konusunu ise; Orta İlköğretim Genel Müdürü Emin Gürkan açıkladı. Türkiye bazında ve özellikle Muğla ilini söylemek istediğini belirten Gürkan, sözlerine şöyle devam etti: "Bundan 5-10 sene öncesine kadar bir okul 10 veya 15 senede biterken, 6-7 seneden beri bir okul en fazla bir iki senede bitiyor. Bu büyük bir kazanım. Cumhuriyet döneminden bu güne kadar olan dersliklerin aşağı yukarı bir bölümü yüzde 33 kadar bu dönemde yapıldı. Şu an bize göre Türkiye'nin derslik ihtiyacı var

ama Muğla'nın ders ihtiyacı yok gibi görünüyor. Buna rağmen İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz kafa kafaya verecekler, kaymakamlar ve belediye başkanları ile oturacaklar, gerçekten bir ihtiyaç varsa bize bildirirler. Biz de onu değerlendirir tekrar tedbir alırız."

Binaların onarım konusunun başka olduğunu anlatan Gürkan, şunları söyledi: "Geçen seneden beri yöntemi değiştirdik. Biz, Ankara'da kağıt üzerinden şu binayı onaralım demeyelim. Toplam onarım tahsisatı ödeneğini il emrine gönderiyoruz; Milli Eğitim Müdürlerimiz kafa kafaya vererek, her bir binayı eşit miktarda para dağıtmak yerine acil öncelikli ihtiyaca göre onarıma alacaklar. Acil ihtiyaca göre okullarımızın üçte biri onarıma alınacaktır. Üç dört sene içinde bütün okullarımız onarılmış olacaktır. Bizim

bilmediğimiz ekstra bir sıkıntı varsa milli eğitim müdürü bize bildirir. Gereği yapılır. Şu an okullarımızın elektrik, doğalgaz ve kömür sıkıntımız yoktur. 2009 yılında bunları sıfırladık. 2010 yılında da ödenekler peyderpey gönderilecektir."

Orta İlköğretim Genel Müdürü Emin Gürkan, okullardaki hizmetli sorunu hakkında da şöyle konuştu: "Biz bu ana kadar okulların onarım işlerini bir düzene koyduk. Genel müdürümüz bu konu üzerinde çalışmalarına devam etmektedir. Kısa zaman içinde bu sorunda çözümü kavuşacaktır."

2010 YILINDA 40 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK
2010 YILINDA 40 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK
2010 YILINDA 40 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 11:12:00
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 13:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?