8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

36 beton blokla rekoru kırdı

Datça'da, bir vuruşta 36 beton bloğu parçalayan 55 yaşındaki tekvandocu Ali Bahçetepe, 12'nci Guinness rekorunu kırdı

Muğla’nın Datça İlçesi’nde spor yaşamını sürdüren 55 yaşındaki tekvandocu Ali Bahçetepe, Guinness rekorlarına bir yenisini ekledi.

“Demir Yumruk" lakaplı Bahçetepe, Datça Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Datça Şubesi’nin desteği ile düzenlenen etkinlikte bir vuruşta 36 beton bloğu kırarak 34 beton blokla kendisine ait rekoru geliştirdi ve 12’nci Guinness rekorunun sahibi oldu.

2010 yılının aralık ayında geçirdiği ameliyatla beyninden tümör alınan Ali Bahçetepe’nin kırışı Datça Noter Vekili Süleyman Türkcan tarafından da tescil edildi. Datça Amfitiyatro’da minik tekvandocuların gösterileri ile başlayan rekor denemesinden önce gösteri amaçlı çeşitli kırışlar yapan 55 yaşındaki tekvandocunun özellikle çakıl taşlarını eliyle kırması, izleyenleri şaşkına çevirdi.

Gösterilerin ardından “tek vuruşta en fazla beton blok kırış" denemesine geçildi. Bahçetepe, 75 santim uzunluğunda, 25 santim genişliğinde ve 7.5 santim kalındığında üst üste konulan 36 beton bloğun dizildiği platformun üzerinde bir süre bekleyerek konsantre oldu.

 

...
Yayın Tarihi : 20 Mart 2012 Salı 18:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?