22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

36 kaçak göçmen yakalandı

Muğla'nın Milas ilçesinde, polis tarafından düzenlenen bir operasyonda, Afganistan ve Pakistan uyruklu 36 kaçak göçmen yakalandı. 

Kaçakları taşıyan minibüs, polisin "dur" ihtarına uymayıp hızla uzaklaşınca şarampole yuvarlandı. Kazada 4 kaçak göçmen yaralandı. 

Milas Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Afganistan ve Pakistan uyruklu kaçakların bir minibüs içerisinde ilçeye giriş yapacağı bilgisini alınca bir çalışma başlattı. Polis, minibüsün geçiş güzergahı üzerinde barikat kurarak önlem aldı. 35 RM 695 plakalı minibüs Milas'a giriş yaptığında polis tarafından yapılan dur ihtarına uymayarak Muğla istikametine doğru barikatı aşarak kaçmaya başladı. Minibüs, aşırı hız nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Milas-Muğla karayolunda şarampole yuvarlandı. Takla atan minibüste kaçaklardan 4'ü yaralandı. Minibüsten yara almadan kurtulan kaçak göçmenler ise gözaltına alınarak 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 34'ünün Afganistan, 2'sinin de Pakistan vatandaşı olduğu belirtilen kaçak göçmenlerin yasa dışı yolla Yunanistan'a geçmek için organizatöre 5 bin dolar ödedikleri belirtildi. 

Bu arada kaçakları taşıyan ve organizatör olduğu iddia edilen sürücü ise kazanın ardından ormanlık alanda gözlerden kayboldu. Şahıs, polisin saatlerce süren aramalarına rağmen havanın karanlık ve bölgenin ormanlık olması nedeniyle bulunamadı.

.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 11:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?