4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

4 bin fidan dağıtıldı

DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜNDE 4 BİN FİDAN

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları çerçevesinde Ortaca Orman Bölge Şefliği tarafından 4 bin adet fidan dağıtıldı.

Halk pazaryerinde fidan dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ücretsiz olunca 4 bin fidan 10 dakika içinde tükendi. Vatandaşlar ücretsiz fidanlardan alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Fidan dağıtımında konuşan Ortaca Orman Bölge Şefi Özay Güçlü, Muğla bölgesinin yüzde 68'inin ormanlarla kaplı olduğunu söyleyerek; "Biz Ormancılar olarak bunu yeterli görmüyoruz. Orman varlığımızı koruyup. daha da arttırmak zorundayız. Bunun için de yıl boyunca özellikle öğrenci ve gençlere yönelik olarak orman sevgisi ve bilincini oluşturmaya yönelik eğitim faaliyetlerimiz aralıksız olarak Orman Bölge Baş Müdürlüğümüz tarafından sürdürülmektedir. Dünya Ormancılık günü ve Orman Haftası kutlamaları çerçevesinde de aynı düşünceden hareketle faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Bugün burada dağıttığımız Sığla Ağaç fidanları herkesin bildiği gibi sadece Amerika dışında sadece bizim bölgemizde yetişmektedir. Halkımızın yoğun ilgisi bizleri fazlasıyla memnun etti” dedi.

DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜNDE 4 BİN FİDAN
DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜNDE 4 BİN FİDAN
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 08:53:00
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 18:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?