6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

4 bin kişi ‘hortum duası’na çıktı

Fethiye'nin Karadere Beldesi sakinleri, ‘hortum vurmasın duası’na çıktı. 5 yıl önce yaşanan hortumda büyük hasara neden olan hortumdan sonra her yıl bu duayı gerçekleştiren 4 bin belde sakinine, kazanlar dolusu yemek ikram edildi.

Karadere'de en son 5 yıl önce meydana gelen ve bir vatandaşın yaralanmasına, sera ve meyve bahçelerinin hasar görmesine neden olan hortumdan sonraki yıl belde halkından Mehmet Otgöz, yakın akrabalarıyla hortumun geldiği sahile giderek bir kez daha böyle bir afet yaşanmaması için dua etti. Karadere Plajı'nda yapılan bu duadan sonra beldeyi hortumun vurmaması üzerine, her yıl sayıları daha da artan belde sakini plaja giderek dua etmeye başladı.

Bu yıl belde sakinlerinin bütçelerine göre evlerinden getirdiği erzak ve 10 keçi kurban edilerek, pişirilen kazanlar dolusu etli nohut, pilav, cacık ve keşkek törene katılan 4 bin kişiye ikram edildi. Karadere Belediye Başkanı AKP'li Yakup Otgöz, “Bundan 5 yıl önce yaşanan son hortum, beldede büyük hasara yol açmıştı. Denizden gelen hortum, Karadere Plajı'ndan beldeye ulaşarak seralarımızı yerle bir etmişti. Maddi ve manevi büyük zarar çekmiştik. Ertesi yıl, amcam Mehmet Otgöz, yine bu sahilde hortum ve afete karşı dua etmişti. Ondan sonra her yıl daha fazla katılımla geleneksel hale geldi” dedi.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 15:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?