4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

4 yaşındaki kızını ezdi

KÜÇÜK SELMA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, babasının kullandığı aracın arkasına tutunan 4 yaşındaki Selma Türk, aracın manevrası esnasında yere düşerek ağır yaralandı. Diyaframı yırtılan, ince bağırsağında delikler meydana gelen, dalak ve sol böbreği alınan küçük kız çocuğu, helikopter ambulansla İzmir'e sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saat 22:30 sıralarında Torba mahallesi Çamlık sokakta meydana geldi. Katı atık geri dönüşümünde ayrıştırma işinde çalışan baba Zülküf Türk (35), kullandığı 48 VL 305 plakalı kamyonet ile manevra yapmak isterken, aracın arka kısmına habersizce asılı bir şekilde tutunan kızı Selma Türk yere düştü. Aracın manevra yaptığı sırada meydana gelen olayda küçük kız ağır yaralanarak Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyata alınan çocuğun, kazada diyaframının ve dalağının yırtıldığı, sol böbreğinin parçalandığı ve ince bağırsağının bazı yerlerinde delik olduğu tespit edildi. Sol böbreği ve dalağının alındığı öğrenilen Sema Türk, Sağlık Bakanlığı'na ait helikopter ambulansla Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Selma Türk, İzmir'e sevk edilmek üzere Bodrum Devlet Hastanesi'nden ambulansla alınarak helikopter ambulansın ineceği ilçe stadına getirildi. Küçük kız çocuğu, helikopter ambulansın iniş yapmasına birkaç dakika kala hayati fonksiyonunu yitirme tehlikesi geçirdi. Bunun üzerine sağlık ekipleri kalp masajı yaptı. Yeniden hayat belirtisi gösteren Selma Türk, sedye ile taşınarak helikopter ambulansa götürüldü. Bodrum Devlet Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Eylem Tınaz, hayati tehlikesi bulunan Selma Türk'ün kalbinin durur gibi olduğunu ve yeniden çalıştırdıklarını söyledi.

KÜÇÜK SELMA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR
KÜÇÜK SELMA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2010 Pazar 21:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?