22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

40 derece sıcakta buz pateni keyfi

Hava sıcaklığının 30 derecenin altın düşmediği Marmaris’te tatil yapan turistler, "buz pateni" yaptıktan sonra pistin yanı başında denize giriyor.

Türkiye Buz Sporları Federasyonu Asbaşkanı Fehmi Tekelioğlu pistin dünyadaki ilk ve tek denize sıfır açık buz paten pisti olduğunu belirterek, "bölgemize gelen yerli ve yabancı misafirlere 40 dereceye yaklaşan sıcaklıkta buz keyfi yaşatıyoruz. Yıl boyunca hizmet veren bu pistte uzman eğitimciler gözetiminde kurslar ve özel dersler verilerek buz patenini de öğretiyoruz. Amacımız, misafirlerimize 40 derece sıcakta buz pateni keyfini yaşatmak.

Buz pistlerinin büyük bir bölümü yazın kapanıyor, açık olanların da her tarafı kapalı ve soğuk havayı içeride muhafaza ediyorlar. Fakat burada buz pistinin etrafı tamamen açık ve birebir dışarıyla temas halinde. Bu mevsimde 40 derece sıcakta yerli ve yabancı konuklarımız paten kayıyor daha sonrada içeride terledikleri için 10 metre yakınımızda bulunan sahilden denize giriyorlar" diye konuştu.

Buz pistinin tamamen doğal olduğunu bildiren Tekelioğlu şunları söyledi:

"İnsanlar, buranın plastik buz pisti mi, yoksa doğal buz pisti mi olduğunu merak ediyor. Çünkü deniz kenarında genellikle sıcaktan erimesin diye plastik buz pistleri kullanılıyor. Fakat biz burada tamamen doğal yollarla oluşan gerçek buz pisti kullanıyoruz. Hatta pistin soğutmasında hemen yanıbaşımızda bulunan deniz suyunu kullanıyoruz ve bunun da dünyada başka bir örneği yok"



40 derece sıcakta buz pateni keyfi


40 derece yaz sıcağında buz pistinde kaymak ve ardından denize girmek için yurt içi ve yurt dışından çok sayıda konuğun Marmaris’e geldiğini belirten Tekelioğlu, "özellikle Almanya, İngiltere, Fransa, Rusya ve Hollanda’dan her yıl gelen konuklarımız var. Bunun dışında Marmaris’te bulunan bir çok otelden de bu zevki yaşamaya gelen turistler oluyor" dedi

Tekelioğlu, açık havada erimeyen buz pistinin, bu sporun Türkiye’de yaygınlaşmasına ve turizmin gelişmesine etkisi olacağını sözlerine ekledi. (aa)

AA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 14:18:19
Güncelleme :7 Temmuz 2008 Pazartesi 14:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?