4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

40 derecede bayıltan sınav

40 DERECE BAYILTAN SINAV

Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) Özel Yetenek sınavları, Muğla Üniversitesi Spor Tesislerinde başladı.

Koşuyla başlayan ilk gün seçmelerine çevre illerden 602 erkek ve 149 kız öğrenci olmak üzere toplam 751 öğrenci katıldı. Seçmeler sonucunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Rekreasyon, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümlerine 180 öğrenci alınacağı açıklandı.

Sabah 09.00'da başlaması gereken bayanlar 100-400 ve 800 metre koşuları, bitiş çizgisi kronometresinin bozulması nedeniyle 1 saat geç başladı. Kronometrenin bozulması nedeniyle koşan birçok öğrenci yeniden koşmak zorunda kaldı. 40 dereceye varan sıcak havanın etkisiyle bozulduğu belirtilen kronometre yerine yenisi getirildikten sonra koşulara devam edildi. Seçmelere şaibe karışmaması için tüm koşular kamerayla kayıt altına alındı.

Muğla Üniversitesi BESYO Müdürü Yrd. Doç. Hacalet Mollaoğulları, bu yıl özel yetenek sınavlarının tarihini öne çekerek rakipleri olan Ege ve Celal Bayar üniversitelerine avantaj sağlamak istediklerini söyledi. Başarılı öğrencileri seçmek için titiz bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Yrd.Doç. Hacalet Mollaoğulları, şöyle konuştu: "Bu yıl üniversitemize geçen yıllara göre daha az başvuru oldu. Katılım az olsa da en iyi öğrencileri seçmek için çalışıyoruz. BESYO'nun birçok bölümüne 751 öğrenci arasında 180'ini seçeceğiz. Her etap şeffaf şekilde halka açık olarak gerçekleşiyor. Öğrenciler bu nedenle kendi sıralamalarını bile hesaplayabiliyor. Bir sorun yaşanmaması için tüm etaplar kamerayla kayıt altına alınmaktadır."

Basın mensuplarının koşular sırasında ambulans bekletilmemesinin nedenini sormaları üzerine Yrd. Doç. Mollaoğulları, "Ambulans bekletmenin maddi bir külfeti var. Bu maliyeti ortadan kaldırmak için bir hemşire ve bir doktorumuz hazır beklemektedir. Büyük bir olumsuzlukta telefonla ambulans çağırarak hızla buraya gelmesini sağlayacağız" dedi.

Özel yetenek sınavlarında 800 metre koşusuna başlayan 128 göğüs numaralı İzmirli Gizem Lama isimli öğrenci bir süre sonra dizinin dönmesi nedeniyle yerde kaldı. Uzun süre acılar içerisinde bağıran öğrenciye okulun doktor ve hemşiresi müdahale etti. Dizinde ve belindeki ağrı nedeniyle yerden kaldırılamayan öğrenci ambulans olmaması nedeniyle uzun süre yerde bekletildi. Yerde bekleyen Gizem Lama'yı tribünden inen hocası kucaklayarak gelen üniversiteye ait araca bindirilerek Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. BESYO Müdürü Hacalet Mollaoğulları, öğrencinin koşuyu yarım bıraktığı için bağırdığını, bağırmasının nedeninin acısı olmadığını dile getirdi.

Bayanlar 800 metre koşusu sonrası öğrenciler finiş çizgisinden sonra kendilerini sahaya zor attı. Birçok öğrenci 40 derece sıcakta koşmaktan bitap düşerken görevliler öğrencilere yardımcı olmaya çalıştı. Birçok öğrenci yarışmayı tamamlayamadan elendi.

40 DERECE BAYILTAN SINAV
40 DERECE BAYILTAN SINAV
40 DERECE BAYILTAN SINAV
40 DERECE BAYILTAN SINAV
40 DERECE BAYILTAN SINAV
40 DERECE BAYILTAN SINAV
40 DERECE BAYILTAN SINAV
40 DERECE BAYILTAN SINAV
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 15:04:03
Güncelleme :3 Ağustos 2010 Salı 18:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan dağoğlu IP: 188.38.168.xxx Tarih : 9.08.2010 23:10:50

allah yardımcınız olsun bir abiniz olarak bu yoldan 14 yıl önce bende geçtim. inşallah hayallerinizin mesleğine koşuyorsunuzdur.....