22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

450 YTL'ye 1300 kişi

Bodrum Konacık’ta belediye asgari ücretle bir engelli personel alınacağını duyurdu. İzmir’den Adıyaman’a Türkiye’nin her yerinden şimdiye kadar tam bin 300 kişi başvurdu. İşbaşı yapacak eleman, noter çekilişiyle belirlenecek


Ayda 457 YTL ödenecek
MUĞLA’NIN Bodrum İlçesi’ne bağlı Konacık Belediyesi’ndeki bir kişilik engelli kadrosu için, KPSS’yi kazanmış, lise mezunu bir büro elemanı alınması kararlaştırıldı. Belediye ve İş-Kur Müdürlüğü’nün internet sitesinden, 457 YTL asgari ücretle eleman alınacağı duyurulunca başvuru patlaması yaşandı.

Yeter ki bir iş olsun
KARS’TAN İzmir’e, Balıkesir’den Adıyaman’a Türkiye’nin tam 34 ilinden şimdiye kadar bin 300 engelli, sadece bir tek kişinin alınacağı işe talip oldu. Ortaya çıkan tablo, işsizliğin ulaştığı boyutu göz önüne serdi. Kimin işe alınacağının ise noter huzurunda yapılacak çekilişle belirleneceği açıklandı.

Başkan da şaşırdı
Konacık Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Tosun, özellikle engelli vatandaşların çalıştırılması konusunda, ciddi sıkıntılar olduğunu belirtti. Tosun, “Yasaya göre açabildiğimiz bir kişilik kadroya bile her yerden müracaat geldi. Keşke imkanımız olsa da daha çok engelliyi istihdam edebilsek” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 12:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?