16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

48 yıl sonra suya kavuştular

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Kıyıkışlacık köyünde yaşayan vatandaşlar, 48 yıl sonra şebeke suyuna kavuştu.


Milas'a bağlı Kıyıkışlacık köyünde 1960 yılında kurulan Karakemer Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, 48 yıl boyunca su ihtiyaçlarını mahalleden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki su kaynaklarından temin ettiler.


Mahallelerine su şebekesi kurulmayan vatandaşların 48 yıllık hasreti Güllük Belediyesi ve Kıyıkışlacak Muhtarlığının çalışmalarıyla giderildi.
Karakemer Mahallesi'ne yaptırılan su şebekesi hizmete alındı.


Güllük Belediyesi Başkan Vekili Selçuk Orkun, şebekenin hizmete alınması dolayısıyla düzenlenen törende, köylülerin 48 yıllık özlemine son vermekten mutlu olduklarını söyledi.


Selçuk Orkun, şöyle konuştu:
“Gülük Belediyesi olarak ilk aşamada belde merkezindeki su sorununu çözüme kavuşturduk. Daha sonra mücavir alanındaki köyleri susuzluktan kurtarmak amacıyla çalışmalara başladık. Yapılan ihaleyi kazanan firma boru hattı çalışmasını tamamlayınca biz de Karakemer Mahallesi'ne suyu bağladık.
Köylüler bir hayli memnun. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını sona erdirmek bizim idealimizdi. Başka köylerimizdeki sıkıntıları çözmeyi amaçlıyoruz.”


Köylülerden Turcen Yurtsever (74) ise yıllardır susuzluk çektiklerini ve su ihtiyaçlarını köyün dışındaki çeşmelerden taşıyarak karşıladıklarını söyledi.
Yurtseven, “Bu suyu çok aradık ve çok susuzluk çektik. 40 yıldan bu yana su bekliyoruz. Sırtımızda su taşıyorduk. Susuzluk çok kötü, bugüne kadar çok rezil olduk” dedi.


Kıyıkışlacık köyü muhtarı Halis Şahin de 48 yıllık sorunu çözmenin kendilerini sevindirdiğini kaydetti.


Şahin, “Karakemer Mahallesi'ndeki vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları görüyor ve üzülüyorduk. Köyümüzde de su sorunu vardı. Bu sıkıntıyı Güllük Belediyesinin destekleriyle hallettik. Mahallemize su şebekesi bağlandığı için çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

aa
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 12:54:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?