5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

5 kişilik aile ölümden döndü

YAKTIKLARI MANGALI ODAYA ALAN BEŞ KİŞİLİK AİLE ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, balkonda yaktıkları mangalı odaya alan 5 kişilik bir aile, facianın eşiğinden döndü.

Balkonda yemek yemek için mangal yakan ve mangaldan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne, baba ve 3 çocuğu Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Aileyi faciadan kurtaran ise uykuya dalmayan 11 yaşındaki çocuğun komşularına haber vermesi oldu.

Beldibi beldesinde oturan Güneri Ailesi, akşam yemeği için evlerinin balkonunda mangal yaktı. Daha sonra baba İzzettin Güneri'nin mangalı içeri almasından bir süre sonra aile fertleri mangaldan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Uykuya tam dalmayan ve annesinin istifra ettiğini gören 11 yaşındaki Mertcan Güneri, komşuları Ahmet Karabulut'a haber verdi.

Eve gelen ve anne Zekiye Güneri, baba İzzettin Güneri ile 10 ve 8 yaşında iki çocuğun yarı baygın olduğunu gören Karabulut, 112 Acil Servis'e haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından anne, baba ve çocukları Marmaris Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Yapılan tedavinin ardından anne ve çocukları taburcu edildi.

Yoğun bakım ünitesinde gözetim altında tutulan baba Güneri, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Hastanesi'ne sevk edildi.

Nakil sırasında gazetecilere yaşadıklarını anlatan Zekiye Güneri, ''11 yaşındaki oğlum bizi yarı baygın vaziyette görünce ağlayarak komşumuza haber veriyor. Eşim dışında hepimizin sağlığı iyi. Oğlum sayesinde hayatta kaldık. Şu an olayın şokunu üzerimizden atmaya çalışıyoruz'' dedi.

Mangalı kısa süreliğine içeri aldıklarını ifade eden anne Zekiye Güneri, ''Mangaldan zehirleneceğimiz hiç aklımıza gelmedi'' diye konuştu.

Marmaris Devlet Hastanesi yetkilisi ise, anne, baba ve çocukların hastaneye getirildiğinde karbonmonoksit gazına bağlı solunum zorluğu çektiklerini belirterek şunları söyledi: "Anne ve çocukların durumu babaya göre daha iyiydi ve uygulanan tedavinin ardından taburcu oldular. Baba ise yoğun bakım ünitesine alınarak tedavisine devam ediliyor. Oksijen tedavisi için basınç odası sadece askeri hastanede olduğu için hastayı oraya sevk ettik.''

YAKTIKLARI MANGALI ODAYA ALAN BEŞ KİŞİLİK AİLE ÖLÜMDEN DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 16:16:05
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 19:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
soufa falcon IP: 88.236.15.xxx Tarih : 23.03.2011 23:54:03

Tanıyorum ben bunları herşeyin en ucuzunu alırlar ama ç.ok fazlaca alırlar. varyemez tiplilerdir.