4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

5 yaşındaki şehit kızına madalya

ŞEHİT VE GAZİ’YE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

15 Nisan 2009 tarihinde Diyarbakır’ın Dicle kırsalında görev yaparken terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Berkan Şara ile yine Kurttepe’de görev yaptığı sırada hain terör örgütü ile girilen çatışmada yaralanarak Gazi olan Jandarma Er Osman Avcı’nın Devlet Övünç Madalyaları Çanakkale Zaferi’nin 95. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende teslim edildi.

Şehit Uzman Çavuş Berkant Şara’nın Devlet Övünç Madalyasını şehidin eşi Nihal Şara ile 5 yaşındaki kızı Medine Şara teslim aldı. Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, şehidin Övünç Madalyasını kızı 5 yaşındaki Medine Şara’ya taktı. Yine hain terör örgütü PKK ile girilen çatışmada 10 Haziran 2005 tarihinde yaralanarak sağ kolunun hareket kabiliyetini kaybeden Gazi Jandarma Er Osman Avcı’nın madalyasını Muğla Valisi Altıparmak takarken, Gazilik Beratını ise Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Salih Karataş verdi.

Şehitlerimizin ve gazilerimizin vatan savunmasında canlarını ve kanlarını seve seve verdiğini ve akıttığını belirten Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “Şehitlerimiz ve Gazilerimizle ne kadar övünsek azdır” dedi.

ŞEHİT VE GAZİ’YE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI
ŞEHİT VE GAZİ’YE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 15:11:00
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 23:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?