6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

6 ayda 12 örgüt çökertildi

Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından bu yılın 6 aylık döneminde yapılan operasyonlarda 12 ayrı suç örgütü çökertildi.
    
Edindiği bilgiye göre, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 2006 yılının ilk 6 aylık döneminde düzenlenen operasyonlarda çıkar amaçlı suç örgütü kurarak çek senet tahsilatı, tefecilik, tarihi eser kaçakçılığı, zorla fuhuş, adam kaçırma gibi çeşitli suçlara karışan 174 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
     
Jandarma tarafından gözaltına alınan 174 kişiden 130'u çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken 54 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     
     ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ
      
Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından il ve çevre illerde yapılan operasyonlarda suç örgütü üyelerinin yanı sıra bu kişilere ait çok sayıda silah, mermi, vatandaşlara ait ev ve arsa tapuları ile uyuşturucu madde ele geçirildi.
     
Operasyonlarda suç örgütü üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 26 adet tabanca, 12 adet av tüfeği, 495 adet mermi, 182 adet av tüfeği fişeği, 21 adet bıçak, 27 adet kesici ve delici alet, 493 adet vatandaşlara ait çek-senet ve tapu, 25 bin YTL para, 3 kilogram gram esrar, 18 adet uyuşturucu hap ile 4 araç ele geçirildi.
     
     TEKNİK TAKİP UYGULANIYOR
      
Jandarma ekipleri tarafından yapılan istihbarı çalışmalarda suç örgütü kurarak illegal yollardan kazanç sağlamaya çalıştıkları tespit edilen kişiler belirlenerek yakın takibe alınıyorlar.
      
Suç örgütü üyeleri bir süre teknik takip altında tutularak faaliyetleri ve bağlantıları tek tek belirleniyor.
     
Çalışmaların ardından jandarma ekipleri tarafından eşzamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda suç örgütü üyeleri yakalanarak gözaltına alınıyorlar. İfadeleri alınan zanlılar daha sonra mahkemeye çıkarılıyor.
      
Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği çok sayıda fuhuş operasyonunda ise ülkelerinden Türkiye'ye iş bulma vaadiyle getirildikten sonra fuhşa zorlanan çok sayıda yabancı uyruklu kadın kurtarılarak ülkelerine gönderildi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2006 Cumartesi 11:52:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?