4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

7 ilçe başkanı DP'den istifa etti

MUĞLA DP’DE İSTİFA

DP eski Muğla İl Başkanı Erol Kapiz, Anavatan Partisiyle birleşme döneminde Tansu Çiller’in yeniden genel başkan olmasını istemeleri nedeniyle görevden alındıklarını iddia etti.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in yeniden partiye dönmesini isteyen ve DP Olağanüstü kongresinde bunu açıkça dile getiren DP Muğla İl Başkanı Erol Kapiz ve il yönetiminden oluşan 61 kişinin görevinden alınmasının ardından, 7 ilçe başkanı ve ilçe yöneticileri görevlerinden istifa etti. Kapiz, görevden alınma gerekçesi olan ‘yetersizlik’ ifadesini reddederek, “114 gün evime uğramadan seçim çalışması yaptım. Genel Merkezden bir kuruş para almadan belediye başkanları çıkarttık. Kimse bana ve il yönetimimize ‘yetersiz’ diyemez” diye konuştu.

Demokrat Parti (DP) Marmaris, Ula, Ortaca, Milas, Dalaman, Köyceğiz ve Merkez ilçe yönetimleri ile disiplin kurulu üyeleri Muğla Öğretmenevinde düzenlenen toplantıyla görevlerinden istifa ettiler. DP Genel İdare Kurulu Üyesi ve eski Muğla Milletvekili Latif Sakıcı’nın görevden almalarla ilgili olarak partiye baskı yaptığını dile getiren Erol Kapiz, “Keşke görevden alma nedeni olarak ‘yönetim yetersizliği’ demek yerine, ‘Bizim Muğla’da kıramayacağımız dostlarımız var, onlardan destek alıyoruz. Bu nedenle görevden alındınız’ deselerdi daha şık olurdu” dedi.

Genel Merkez tarafından 61 kişiyle birlikte görevden alınan İl eski Başkanı Erol Kapiz, partinin tasfiye sürecinin 22 Eylül’de görevden alınan Merkez İlçe Başkanı Zekai Alper ile başladığını söyledi. O dönemde konuyla ilgili Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk ile görüştüğünü kaydeden Erol Kapiz, “Genel Başkanımıza merkez ilçe başkanımızın görevden alınmasının nedenini sordum. Bana ‘Başkan benimde haberim yok’ dedi. Bende bir inceleme heyeti oluşturulmasını ve Muğla yönetiminin dinlenmesini istedim. Görevden alma konusuyla ilgili olarak görevlendirilen Sayın Bülent Şimşek Özçelik, Erkut Şenbaş ve Hüseyin Genç 2 Ekim’de teşkilatımızı ziyaret etti. Bu ziyarette Genel İdare Kurulu Üyesi Latif Sakıcı da yer alıyordu. Bizde inceleme heyetine Latif Sakıcı’nın yanında partililerin rahat konuşamayacağını söyledik. Latif Sakıcı, ‘Cindoruk bile gelse beni dışarı çıkaramaz’ dedi. İnceleme heyetindeki Bülent Şimşek Özçelik’te partililere, ‘sizi çağırmadım evlerinize gidin’ dedi. Tüm partililerle konuştuktan sonra en son benimle konuştular. Özçelik, beni azarlar bir tonda Zekai Alper’in görevden alındığına dair yazıyı tebliğ edip etmediğimi sordu. Hayır deyince derhal tebliğ etmemi istedi. Bende bu konuyu Genel Başkanla konuştuğumuzu ve konunun çözülebileceğini söyledim. Latif Sakıcı’nın arkadaşları olduğunu belirterek, karar verirken terazinin ölçüsünü kaçırmamalarını istedim” dedi.

‘YARIN GELECEĞİZ DEDİLER, ANKARA’YA DÖNDÜLER’

Erol Kapiz, inceleme heyetinin uygulamalarına anlam veremediklerini kaydederek, “Konuşmaların ardından gittiler ve kalan üyelerle konuşmak üzere ertesi günü geleceklerini söylediler. Akşam saatlerinde kendilerini aradığımda ise Ankara’ya döndüklerini ve tüm sorunların Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk’a iletildiğini söylediler. Ben Zekai Alper’in yeniden göreve dönmesi yönünde karar beklerken, 7 Ekim’de gelen faksla Muğla il yönetimi olarak görevden alındığımızı öğrendik” dedi.

‘TANSU ÇİLLER TEMİZLİĞİ’

Erol Kapiz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel Merkez bize bir konu yüzünden kırılmış. DYP ile Anavatan’ın birleşeceği dönemde Erkan Mumcu, birleşmeden sonra genel başkanlığı bırakacağını açıkladı. Bizde Genel Kurula giderken partililerle ve il yöneticilerimizle görüştük. Onlarda bize yaptıkları saha çalışmalarında tüm partililerin Eski Başbakan Prof. Tansu Çiller’in yeniden genel başkan olmasını istediklerini söylediler. Bizde tabandan gelen bu isteği Ankara’da dile getirdik. Talebimiz bazı kesimleri rahatsız etmiş olacak ki, Muğla İl örgütünü tavsiye çalışması başlatıldı ve bugünlere gelindi. Biz tüm partililer olarak aslanlar gibi çalıştık. Hiçbir partilimin yüzünü yere eğecek bir çalışmam olmamıştır. Gelen faksta inceleme raporları doğrultusunda mevcut Muğla il yönetiminin yetersiz olduğu ve birlik ve beraberliği sağlayamadığı iddia ediliyor. Ben bir kuruş para almadan, 114 gün evime uğramadan seçimlerde çalıştım. Genel seçimlerde her zaman Muğla’da yüzde 10 barajını aşan bir parti olduk. Aslanlar gibi görevimizi yaptık. Kimse bizi yetersizlikle suçlayamaz. Biz daima DP’liyiz, her zaman DP’li olarak yaşayacağız. Umarım DP gün gelirde iyi kişiler tarafından yönetilir”

MUĞLA DP’DE İSTİFA
MUĞLA DP’DE İSTİFA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 15:49:01
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 15:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?