4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

7 ilçeye pasaport bürosu

İLÇELERE PASAPORT BÜROSU

Önemli turistik ilçelerin bulunduğu Muğla’da pasaport işlemlerinin daha seri yapılabilmesi için 7 ilçede Pasaport Büro Amirliği açılıyor.

Fethiye Bodrum ve Milas’tan sonra İçişleri Bakanlığı Yatağan, Dalaman, Köyceğiz ve Marmaris’te de büro açılması için olur verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, il merkezindeki iş yükünün hafifletilmesi, müracaat kabul işlemlerinin daha hızlı bir şekilde yerine getirilerek hizmet kalitesinin artırılması amacıyla, halen devam eden Fethiye, Bodrum ve Milas İlçe Pasaport Büro Amirliklerinin yanında, İçişleri Bakanlığının 31Ağustos tarihli olurları ile Yatağan, Dalaman, Köyceğiz ve Marmaris ilçelerinde de Pasaport Büro Amirliği kurularak umuma mahsus (bordo renkli) yeni tip (çipli) pasaport müracaatları kabul edilecek. Pasaport Büro Amirliği açılan ilçelerde eski tip pasaportların süre uzatımı işlemi yapılmayacak, sadece umuma mahsus çipli pasaport müracaatı alınarak, elektronik ortamdan Tanzim Merkezine gönderilecek.

Pasaport müracaatı tamamlandıktan sonra Ankara Pasaport Tanzim merkezinde basılan pasaportlar PTT kargo ile 1 hafta içerisinde ilgilinin müracaat işlemler esnasında verdiği adrese gönderilecek. Hususi (yeşil) pasaport işlemlerinin sadece İl Merkezinde yapılmasına devam edilecek.

Muğla’nın 7 ilçesinde yeni açılacak olan Pasaport Büro Amirliklerinde personel görevlendirmesi yapılırken, görevlendirilen personelin Emniyet Genel Müdürlüğünce eğitimleri tamamlandığı açıklandı. Tefrişatı tamamlanan İlçe Pasaport Büro Amirlikleri’nin açılışları Kaymakamlıklarca en kısa sürede yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 13:20:02
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 13:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?