4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

8. çocuğunu takside doğurdu!

MUĞLA'DA ARAÇTA ÖLÜ DOĞUM

Muğla'da sancılarının artması üzerine taksiyle hastaneye götürülen genç kadın yolda doğum yaptı. 8. çocuğunu doğuran kadının bebeğinin ölü doğduğu iddia edildi.

Muğla'nın Yerkesik beldesine bağlı Çatak Bağyaka köyünde yaşayan ve hamile olan Habibe Çıtır(31), sancılarının artması üzerine komşusunun taksisi içinde, hastaneye varmadan yolda doğum yaptı. Ölü doğduğu iddia edilen bebek, Muğla Devlet Hastanesi morguna konuldu. Annenin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, bebeğin kesin ölüm sebebinin yapılacak otopsi sonrası netlik kazanacağı açıklandı.

İddiaya göre Habibe Çıtır, eşi Salih Çıtır'ın şehir dışında çalışması nedeniyle eşinin ailesinin evine taşındı. 9 aylık hamile Çıtır'ın gece 12.00 sıralarında sancıları başladı. Bunun üzerine kayınpederi Hüseyin Çıtır, Muğla Devlet Hastanesi'ne gitmek için komşusu Mehmet Bingöl'den yardım istedi. İl merkezine 35 kilometre mesafede olan köyden Mehmet Bingöl'ün 48 NH 422 plakalı taksisine binen hamile kadın, Yerkesik beldesine geldiği sırada yolda doğum yaptı.

Bu sırada haber verilen jandarma ekiplerinin çağırdığı ambulans, taksiyi Yerkesik beldesinde karşıladı. 112 Acil Servis ekipleri bebeği hastaneye götürmek için hızla yola çıktı. Yolda ilk müdahaleyi yapan doktorlar, bebeği kurtaramadı. Hastaneye taksiyle getirilen Habibe Çıtır ise tedavi altına alındı.

BEBEK ÖLÜ DOĞDU

Habibe Çıtır'ın kayınpederi Hüseyin Çıtır hastanede yaptığı açıklamada, bebeğin ölü doğduğunu söyledi. Kayınpeder Hüseyin Çıtır, "Oğlum il dışında çalışıyor. Bu nedenle gelinim bizde kalıyor. Gelinim geçen hafta Muğla Devlet Hastanesi'nde bir süre yatmıştı. Hastanede yatarken doktorlar doğum için tekrar hastaneye gelmesini söylemişler. Fakat gelinim gelmemiş. Evde rahatsızlandığı için jandarmayı arayıp taksiyle yola çıktık. Fakat hastaneye varmadan doğum yaptı ve bebeğin ölmüş olduğunu anladık. Bizi yolda karşılayan ambulans müdahale etti, fakat bebek kurtarılamadı. Gelinimin 7 çocuğu var, bu 8'inci çocuğu olacaktı" dedi.

Doğum yapmak üzere olan kadını hastaneye yetiştirmeye çalışan sürücü Mehmet Bingöl, "Ben köye bir yıl önce taşındım. Komşum Habibe Çıtır'ın doğum sancılarının geldiği ve acele Muğla'ya yetiştirmem istendi. Yolda gelirken Yeniköy'de kendi imkanları ile doğum yaptı. Ardından önce 156 jandarmayı aradık, jandarma da 112 Acil Servis'i arayarak Yerkesik beldesi yakınlarında bebeği alarak ambulansa nakletti" diye konuştu.

MUĞLA'DA ARAÇTA ÖLÜ DOĞUM
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 12:11:02
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 18:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?