22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

8 kilometrelik muayene kuyruğu

Özelleştirilen araç muayene istasyonlarında yapılan sıkı denetimden kaçan araç sahipleri, Karayolları’na ait istasyonlara koşunca uzun kuyruklar oluştu

Özelleştirilen araç muayene istasyonlarında sıkı denetim yapılması, Karayolları’na ait istasyonlarda uzun kuyruklar oluşturdu. Doğuş-Akfen-TÜV SÜD konsorsiyumu tarafından kurulan TÜVTURK, çeşitli illerde açılan istasyonlarda AB standartlarında muayene yapınca bazı araç sahipleri çareyi henüz devredilmeyen Karayolları’na ait istasyonlara gitmekte buldu.

Muğla Karayolları Araç Muayene İstasyonu önünde de İzmir ve Denizli’den akın eden araçlar 8 km kuyruk oluşturdu. Günde 200 aracın muayene edilebildiği istasyonda 2 binin üzerindeki araç, gece gündüz beklemeye başladı. Bazı sürücüler 50-100 YTL’ye sıra satarken, bazıları geceleri ısınmak için elektrik sobası getirdi. Sadece 2 görevli bulunan istasyona yetkililer başka kadro veremeyeceklerini söyledi.

‘Eski dönemi arıyoruz’
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise TÜVTURK istasyonlarında yaşanan yoğunluğa çözüm bulunmasını istedi. Muayenelerde keyfilikler olduğunu da savunan Palandöken, “Kaportadaki küçük çizik ve paslanmalar gibi sudan bahanelerle muayene talebinin reddi, insanımızı zor durumda bırakmaktadır. Yaşananlar, eski dönemi mumla aratıyor. Özelleşme ile rahata ereceğini sananlar aldandı” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 11:48:13
Güncelleme :25 Aralık 2008 Perşembe 11:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?