16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

81 sporcu denizde yarışıyor

Muğla Yelken Yarışları 2008 Yaz Trofesi dördüncü ayağı Akyaka’da yapıldı. Muğla’nın tüm ilçelerinden 81 sporcunun katıldığı yarışlar Laser ve Optimist olmak üzere iki kategoride gerçekleşti. Laser kategorisinde Bodrum’dan Levent Ahıskalı, Optimistlerde de Marmaris’ten Barbaros Selik yarışları birinci tamamladılar. Gökova Körfezinde 4 mil’lik parkurda yapılan yarışlarda sporcular birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler.


Yelken yarışlarında başhakem olan merhum sanatçı Barış Manço’nun eski eşi Lale Manço, yelken sporunun gençlerin kişilik gelişimine büyük katkı sağladığını söyledi. Kendisinin de yelken sporuyla ilgilendiğini belirten Lale Manço, “Yaz Trofesi 4. Ayak ve Atayı Anma Optimist-Laser Yelken Yarışları, bu sezonun son yarışları olacak. 10 Kasım’da da Ata’yı anma yarışlarını düzenleyeceğiz. Yelken sporunu çok seviyorum. Çünkü gençlerin hem zihinsel, hem de fiziksel gelişimine büyük katkı sağlıyor. Gençler sahilde bir takım halinde çalışıyorlar. Ancak denizde, rüzgarın yaşattığı zorluklarla tek başlarına mücadele ediyorlar. Bu da onlara takım ruhuyla çalışmayı öğretiyor. Bu yelken yarışlarının Muğla’daki spor faaliyetlerine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bize destek olan tüm kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.


RÜZGAR YARIŞLARI GECİKTİRDİ
Sabah yapılması planlanan yelken yarışları, rüzgarın çıkmaması nedeniyle öğlen saatlerine ertelendi. Yelken yarışlarına katılmak için Muğla’nın ilçelerinden gelen 7–16 yaş arası gençler vakitlerini değişik aktivitelerle değerlendirdiler. Bazı sporcular sahilde futbol oynarken, bazıları da sahilde balık tuttu. Rüzgarın şiddetini arttırması ile saat 13.00’te yarışlar başlayabildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 12:32:21
Güncelleme :9 Kasım 2008 Pazar 12:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?