4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

9 bürokrat beraat etti

MÜDÜRLERE BERAAT

Muğla Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Görevi kötüye kullanmak, haksız kazanç elde etmek, resmi evrakta sahtecilik yapmak” suçlaması ile 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan Muğla İl Özel İdaresi’nde görevli 9 bürokrat, beraat etti.

Muğla İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Ali Topçuoğulu, mevcut Genel Sekreter Vekili Sabahattin Avcı ile 7 bürokrat görevi kötüye kullanmak, haksız kazanç elde etmek, resmi evrakta sahtecilik suçlamalarından dönemin valisi Lütfi Yiğenoğlu tarafından soruşturma açılarak açığa alınmıştı. Vali Yiğenoğlu’nun ardından Muğla’ya atanan Vali Dr. Ahmet Altıparmak görevden alınan bürokratları görevlerine iade etti.

İDDİALAR NEYDİ?

İddiaya göre, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Boğaziçi Köyü içme suyu inşaatı 2005 yılında Muğla İl Özel İdaresi tarafından ihale edildi. Bin 40 metre uzunluğunda olan içme suyu hattı için yaklaşık 150 bin TL para ödendi. Yüklenici firma ihale bedelini ise işi bitirmeden aldı. Daha sonra yapılan incelemede bin 40 metre döşenen içme suyu hattında kullanılan boruların ihale şartnamesine uymadığı iddia edildi. Muğla Valiliği, içme suyu borularından örnek alarak TSE Gebze Kalite Kontrol laboratuarına gönderdi. Burada yapılan inceleme sonrasında su borularının içinde bulunması gereken korunakların olmadığı, bu boruların içme suyu hattında kullanılmasının sakınca ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturacağı raporu verildi. Boğaziçi Köyünde yaşanan olayın benzeri Milas’ın Dörttepe Köyü’nde de ortaya çıktı. Yine 2005 yılında 2 bin 472 metre içme suyu ihalesi yapıldı. Yaklaşık olarak 200 bin TL para ödendi. Döşenen borular yine insan sağlığını hiçe sayan bir sistemden kurulduğu iddia edilmişti.

TUTUKSUZ YARGILANDILAR

Muğla eski valisi Dr. Ahmet Altıparmak tarafından görevlerine iade edilen ve savcılıkça tutuklanmaları istenen 9 bürokrat için mahkeme tutuksuz yargılanma kararı verdi. Kararın ardından sanıklardan İnşaat Mühendisi Abdullah Almış Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne asaleten müdür olarak atanırken, aynı davanın sanıklarından İnşaat Teknikeri Önder Yıldız ise Destek Hizmetler Müdürlüğü’ne müdür vekili olarak atandı.

BERAAT ETTİLER

İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Ali Topçuoğlu, mevcut İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Sabahattin Avcı, Mali Hizmetler Müdürü Ali Aksoy, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Abdullah Almış, İnşaat Mühendisleri Deniz Yaşar, Halim Mıhçı, Mehmet Bal, Sedat Aydoğan ile Tekniker Önder Yıldız Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 2,5 yıldır devam eden davanın son duruşmasında, haklarında ileri sürülen ihaleye fesat karıştırma suçunu işlemedikleri sabit olduğundan ayrı ayrı beraatle sonuçlandı.

MÜDÜRLERE BERAAT
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 17:32:04
Güncelleme :13 Kasım 2010 Cumartesi 17:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?