22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

992 eser Bülent Ecevit Ödülü için yarıştı

DSP Genel Merkezi tarafından “Bülent Ecevit’in adını ve düşüncelerini yaşatmak” amacıyla açılan “Bülent Ecevit Şiir Yarışması” sonuçlandı. Yarışmaya, 992 eser sahibi arasında katılan Milas Sanatçılar Derneği Üyesi Ercihan Yolcu, Son İşlediğim “İlk Günah” isimli şiiri ile yarışma jürisince ‘özendirme’yle ödüllendirildi.


DSP Genel Merkezi tarafından “Bülent Ecevit’in adını ve düşüncelerini yaşatmak, Ecevit’in özgürlük, barış, demokrasi, insan sevgisi, halk ve hak, bağımsızlık ve ulusçuluk anlayışı gibi konulardaki düşüncelerinin, yaşamın her alanına olduğu gibi, onun bireysel bir eylem bir düşünme biçimi olarak benimsediği şiire de yansıdığını görmek, şiir yazan herkesin çalışmalarını desteklemek amacıyla” açılan “Bülent Ecevit Şiir Yarışması’na, 992 eser sahibi katıldı. Değerlendirme sonucu 2 bin 97 şiir, yarışma şartnamesine uygun bulundu. Şartnameye uygun 2 bin 97 şiir, DSP Parti Meclisi Üyesi ve Kültür Sanat Merkezi Başkanı Hüseyin Akbulut’un Koordinatörlüğünde, Yazar- Eleştirmen Doğan Hızlan’ın başkanlığındaki seçici kurul tarafından değerlendirmeye alındı. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri, Ecevit’in vefat yıldönümünde düzenlenen ve Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda gerçekleştirilen bir törenle verildi. Yarışmaya Milas’tan katılan ve “Son İşlediğim İlk Günah” isimli şiiri ile ‘özendirme’ ödülüyle ödüllendirilen MİSAD Üyesi Ercihan Yolcu, MİSAD Başkanı Mehmet Nergis’in de katıldığı törende ödülünü aldı.


Ankara’da gerçekleştirilen ödül törenin ardından ilçemize dönmelerinin ardından açıklamalarda bulunan MİSAD Üyesi Ercihan Yolcu, Bülent Ecevit gibi bir devlet adamı adına tüm ülke düzeyinde gerçekleştirilen bir yarışmada ödül almış olmasından dolayı çok mutlu olduğunu, dile getirdi. Yolcu; “İlk, orta ve liseyi doğduğum kentte tamamladım. Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nden 2002 yılında mezun oldum. İstanbul’da başladığım resim öğretmenliğimi, şu an ilçemiz Milas’ta sürdürüyorum. 1990 yılında Viranşehir Kültür Merkezi’nde ‘Pandora Tiyatro Grubu’nu kurdum. Bu grupla çeşitli il ve ilçelerde oyunlar sergiledik. 1994 yılında ‘Kendini Doğuran Kadınlar’ şiir kitabım yayınlandı” dedi.


Milas Sanatçılar Derneği(MİSAD) Başkanı Mehmet Nergis de, “Derneğimiz çatısı altında bulunan bir arkadaşımız-üyemizin böylesi bir yarışmada ödül kazanmış olması bizim için bir gurur kaynağı oldu. Biz, ilçemizde sanatın her dalında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İlçemizde, sanatsal anlamda çok büyük yeteneklerin olduğuna inanıyorum. Bizim amacımız da bu yetenekleri bir araya getirerek kaynaşıp, dayanışmalarını sağlamak. Bu inanç doğrultusunda çıktığımız yolda yürüyüşümüz devam edecek” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 13:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?