4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

AB hibe kredileri için 40 proje

AB HİBE KREDİLERİ İÇİN 40 PROJE ÜRETİLDİ

Avrupa Birliği Hibe Kredilerinden yararlanılması ve kurum ve kuruluşlara yön vermesi için kurulan Muğla Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Projeler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen ve son altı ayda yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantı Vali Fatih Şahin’in Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Özer Türk Salonunda düzenlenen toplantıya Muğla Valisi Fatih Şahin, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, ilçe kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Sebahattin Avcı, daire müdürleri katıldı.

Toplantıda son altı ayda yapılan çalışmaları değerlendiren Muğla Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Projeler Koordinasyon Merkezi Müdürü Veli Çelik, Ocak-Haziran 2010 döneminde toplam 40 proje hazırlandığını söyledi. Merkez olarak AB Hibe Kredilerinden yararlanılabilmesi için yönlendirme yaptıklarını ifade eden Çelik, “Son altı ayda başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına AB Hibe Kredileri konusunda eğitimler verdik. Düzenlediğimiz konferanslarla bu konunun önemine değindik. Tarım ve Balıkçılık’tan, Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi konularına varıncaya kadar 40 proje hazırladık. Bu projelerden 15 tanesi onaylandı ve yaklaşık 1 milyon Euro hibe kredi sağlandı. Kalan 25 proje için ise yaklaşık 1 milyon 800 bin Euro bedelli çalışmalarımız devam ediyor. İsteyen herkese ve her kuruma doğru yönlendirme konusunda destek veriyoruz. Önümüzdeki dönemde ise ilçelerdeki irtibat temsilcilerinin tespit edilmesini, üniversitenin ilçelerdeki meslek yüksekokullarından daha fazla yararlanmayı öneriyoruz” dedi.

Muğla’da AB konusunda yapılan çalışmaları duymaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Muğla Valisi Fatih Şahin, “Merkezin çalışmalarını memnuniyetle karşılıyorum. Böyle bir merkezin olması çok büyük bir avantaj. Bu anlamda ilçe irtibat temsilcilerinin vakit geçirmeden tespit edilmeli. İl genelinde bu projelerden nasıl daha fazla yararlanılması gerektiği konusunda başta ilçe kaymakamlarımız olmak üzere herkes yapılan çalışmaları desteklemeli. Valilik olarak merkezimiz vasıtasıyla biz her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Muğla, Aydın ve Denizli illerinin oluşturduğu ve kısa adı GEKA olan Güney Ege Kalkınma Ajansında 28 milyon liralık bir bütçe var. Çok iyi projeler hazırlayan iller bu pastadan çok büyük dilimler almaya hak kazanacak. Muğla olarak çok çalışıp bu bütçeden çok büyük pay almalıyız” diye konuştu.

AB HİBE KREDİLERİ İÇİN 40 PROJE ÜRETİLDİ
AB HİBE KREDİLERİ İÇİN 40 PROJE ÜRETİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 12:14:03
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 18:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?