6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

AB süresince Marmaris

Marmaris Ticaret Odası'nın (MTO) düzenlediği ve Avrupa Birliği (AB) Takımı üyelerinin konuşmacı olarak katıldığı ''AB Sürecinde Marmaris'' konulu konferansa, hiçbir yerel yöneticinin ve turizmcilerin katılmamasına MTO Başkanı Mustafa Karacan tepki gösterdi. 

Pineta Park De Luxe Otel'de düzenlenen "AB Sürecinde Marmaris" konulu konferansa, Avrupa Takımı üyesi Ahmet Evin, Avrupa Takımı üyesi Derya Sevinç ve İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Serdar Ongan konuşmacı olarak katıldı. Türkiye'nin AB'ye entegrasyon süreci ve Marmaris'in bozuk makroekonomik yapısı hakkında katılımcılara bilgi veren Avrupa Takımı üyesi Ahmet Evin "AB'nin Oluşumu, Genişleme Süreci, AB-Türkiye İlişkileri", Avrupa Takımı üyesi Derya Sevinç "AB-Türkiye Mali İşbirliği, AB'de KOBİ'ler ve Hizmet Sektörü" ve Doç. Dr. Serdar Ongan ise "Marmaris'in Makroekonomik Yapısı ve Önemi" konuları hakkında görüş bildirdi. 

Marmaris'in geleceğini yakından ilgilendiren bir konuda düzenlenen konferansa katılımın az olmasına tepki gösteren MTO Başkanı Karacan, "Bu şehrin idaresinde sorumluluk ve makam sahibi insanların bu konferansta öğrenecekleri çok şey var. Bu şehrin vizyon sahibi insanlarını burada göremedik. MTO Başkanı ve şahsım olarak Marmaris'in geleceği için her zaman mücadele vererek çıtasını yükseltmeye çalışacağız. Marmaris'in oluşumuna zarar verecek olan her türlü düşünceye karşı olarak yer almayacağız'' dedi. 

AB'nin son 2 yıldan bu yana en çok konuşulan, tartışılan ve fikir üretilen konulardan birisi olduğunu vurgulayan Karacan, "Bu yapılan tartışmaların ve anketlerin sonucunda Türk insanının yüzde 70'i AB'ye girmeyi istiyor. Bu girmeyi düşündüğümüz yapının içinde bize ne gibi fırsat düşüyor ve istenilen hükümlülükler nelerdir? Bu konuda iyimser olmamız mümkün değildir. AB bize zenginlik ve çok şey verebilir ama kimse kimseye bedava bir şey vermez. 

Mutlaka bu zenginliğin karşısında belli yaptırımlar isteyecektir. AB süreci 3-5 ayda bitirilebilir gibi gündem oluşturuldu. Ama bu böyle değil. Türkiye bir süreç içinde, bu süreç boyunca bizlerin her şeyi en iyi şekilde öğrenmemiz için derslerimizi iyi çalışmamız gerekiyor. Bu gereklilik için alanında uzman insanların yardımına ihtiyacımız vardır. Bugünde AB süreci konulu konferansımızı yerel yöneticilere, halkımıza ve idarecileri bilgilendirmek için düzenledik" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 16:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?