4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

ABD'den engelli öğrencilere destek

ABD'DEN ENGELLİ ÖĞRENCİLERE DESTEK İÇİN GELDİLER

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Colorado Eyaleti'nden 20 lise öğrencisi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Muğla'nın Bodrum ilçesi Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek öğrencilerle birlikte derslere girip çevre temizliği yaptı.

Conifer Lisesi'nden 20 öğrenci, 4 öğretmenlerinin eşliğinde geldikleri Bodrum'da, çatısı altında zihinsel, işitsel, bedensel engelleri olan, bunun yanı sıra öğrenme güçlüğü, dil ve iletişim bozukluğu çeken 110 öğrencinin hizmet aldığı Bodrum Sağlık Vakfı'nı ziyaret etti. Buradaki öğrencilerle derslere girip çevre temizliği yapan, seramik atölyesinde üretime katılan ve spor yaparak eğlenen öğrenciler güzel bir gün geçirdiklerini söylediler. Öğrencilerden Keely Hemm ve Nicole Hodges güzel vakit

geçirdiklerini belirterek "Burada sıcak bir ilgi gördük. Geldiğimiz için mutluyuz" şeklinde ifadelerle duygu ve düşüncelerini anlatmaya çalıştı.

Cumartesi gününe kadar Bodrum'da bulunacakları öğrenilen öğrencilerin tarih öğretmenleri Michael Gordon "Buradaki öğrencilere yardımcı olmak bize mutluluk verdi" dedi.

Sağlık Vakfı'ndaki öğrenciler de ziyaretten dolayı çok memnun kaldıklarını ve yeni arkadaşlıklar kurduklarını söylediler. Bodrum Sağlık Vakfı Halkla İlişkiler müdiresi Şafak Yaşar ise geçen dönemlerde de bu tür ziyaretlerin örneklerini yaşadıklarını söyledi. Yaşar "Aynı dili konuşmadan bu kadar güzel anlaşabilmenin bir örneğini daha yaşıyoruz. Asıl olan sevgidir. Sevgi engel tanımıyor. Buradan bunu çıkarıyoruz" diye konuştu.

ABD'DEN ENGELLİ ÖĞRENCİLERE DESTEK İÇİN GELDİLER
ABD'DEN ENGELLİ ÖĞRENCİLERE DESTEK İÇİN GELDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 23:20:05
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 11:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?