4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

ABD'ye mi götürülecek?

MANGAN MADENLERİ GEMİLERLE AMERİKA'YA GÖTÜRÜLECEK İDDİASI

Mangan madenini Türkiye'de işlemek için yeterli alt yapı olmadığı, bu madenin gemilere yüklenerek Amerika'ya gönderileceği iddia edildi.

Muğla İl Genel Meclisi Köylere Hizmet Komisyonu Tarım, Sanayi, Ticaret, İmar, Turizm ve Plan bütçe komisyonu üyeleri ile Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan ve Dereözü Köyü Muhtarı Süleyman Bayri, Osmaniye köyündeki Mangan madeni alanında inceleme yaptı.

Osmaniye köyünde İncelemelerde bulunan AK Parti, CHP ve MHP İl Genel Meclisi Üyeleri, hazırlayacakları raporu İl Genel Meclisi Başkanlığı'na sunacaklarını söyledi.

CHP Marmaris İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Kaplan, bölgenin turizm bölgesi olduğunu ve bu bölgede maden çıkarılmasının turizme zarar verdiğini belirtti. Bölgeye yaklaşık 60 bin arı kovanı konulduğunu anlatan

Kaplan, şöyle konuştu: "Çam balı bu bölgede çok büyük istihdam sağlıyor. Çam balını tehlikeye sokacak bir yapı mevcut. Çok güzel bir doğaya sahibiz ama maden ocakları toprak erozyonuna neden oluyor."

1100 ADET ÇAM AĞACINI KESTİLER

Osmaniye Köyü Muhtarı Hüseyin Aydın da, Mangan madeni ile ilgili sorunların 2007 yılında başladığını söyledi ve 1100 civarında çam ağacının kesildiği ve bu durumun arıcılık için büyük kayıp olduğunu belirtti. Ülkemizde çam balı üretiminin dünya çam balı üretiminin yüzde seksen beşine sahip olduğunu anlatan Aydın, şöyle konuştu: "Bu imkanlar bir Avrupa ülkesinde olsaydı burası koruma altına alınırdı. Yılın dokuz ayı bal verme kapasitesine sahip çamlar kesiliyor. Köyümüzün istihdam sıkıntısı yok. Bu nedenle madencilere de ihtiyacımız yok."

AK Parti Ortaca İl Genel Meclisi Üyesi Sebahi Yılmaz da bölgeyi çok iyi tanıdığını ve kendi grupların da da konuyu gündeme getireceklerini söyledi. Bu yapılanın turizme atılan bir bomba olduğunu anlatan Yılmaz; sözlerine şöyle devam etti: "Yer altı madenlerimizi kullanmak gerekir ama yer seçimi çok önemli. Gerekirse bunları İl başkanımız ve milletvekillerimize ileteceğiz. Durdurulması konusunda elimizden geleni yapacağız. Halkın istemediği bir çalışmayı kabul edemeyiz."

Turizmci ve Turunç Belediye Meclis Üyesi Atilla Berker de Mangan madenini Türkiye'de işlemek için yeterli alt yapı olmadığını madenin gemilere yüklenerek Amerika'ya gönderileceğini iddia etti.

Turizm ve madenin bir arada yürümeyeceğini anlatan Berker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu an bine yakın ağacımızı telef ettiler. Mahallemizin yamacına maden ocaklarını açtılar. Burada çıkarılan maden genç çocuklarda gerizekalılık yapıyor. Yaşlılarda ise parkinson hastalığına neden oluyor. Ülkemizin bu madene ihtiyacı yok. Amerika'nın ihtiyacı var. Gemilere konulup Amerika'ya yollanıyor."

Osmaniye Köyü Muhtarlığında yapılan toplantıdan sonra Mangan madeni için yapılan çalışmalar ve kazılar yerinde incelendi.

MANGAN MADENLERİ GEMİLERLE AMERİKA'YA GÖTÜRÜLECEK İDDİASI
MANGAN MADENLERİ GEMİLERLE AMERİKA'YA GÖTÜRÜLECEK İDDİASI
MANGAN MADENLERİ GEMİLERLE AMERİKA'YA GÖTÜRÜLECEK İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 16:24:01
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 17:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?