4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Acar'ın silahına el konuldu

BELEDİYE BAŞKANI ACAR'IN SİLAHINA EL KONULDU

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve belediye personelinin Cumartesi günü Barlar sokağında denetim esnasında çıkan kargaşada silah çekmesi üzerine, Marmaris Cumhuriyet Savcılığı tarafından Acar'ın silahına el konulduğu belirtildi.

Bar işletmecileri ile çıkan arbede sonrası Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar yazılı bir açıklama yapmış ve arbede sırasında silah çektiği iddialarına karşı çıkmıştı. 40'a yakın kişinin saldırısına uğradıklarını belirten Acar, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti: "7 kişilik bir grubun tamamen kendini savunmaya ve reflekse dayalı hareketi kamuoyuna farklı yansıtılmaktadır. Tamamen 'gayrihtiyari' şekilde ve bir "nefsi müdafaa" refleksi olan bu durum, olay anının görüntüleri tam olarak izlendiğinde

açıkça ortaya çıkmaktadır. Yasal ruhsatıyla güvenlik güçlerinin önerisi üzerine alınan bu önlem, sanki esnafa karşı bir saldırı hareketi gibi yansıtılmış olup saldırıya uğrayan personelimiz adına son derece haksız bir ifade olmuştur. Birçok yayın organında Başkan Acar ve ekibinin denetlemeler sırasında saldırıya uğradığı haberleri yer alırken birkaç basın organında yer alan 'Başkan esnafa silah çekti' ifadesi kamuoyunu yanıltabilecek haksız bir başlık olarak dikkat çekmektedir."

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak da, olay sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan olayın araştırılması için müfettiş talebinde bulunduklarını belirterek, "Yıkım nedeniyle neyin doğru, neyin yanlış olduğunun araştırılması ve silahı neden çektiği konusunda müfettiş talebinde bulunduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 15:06:03
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 19:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?