22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Acı haberi Fatih Terim verdi

Tatilini geçirdiği Bodrum’da Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’le birlikte öğle yemeği yiyen Doğan, Milli Takım’ın geleceğine ilişkin projelerini konuştu. Ancak yemekten sonra gelen kalp krizi bütün Türkiye’yi yasa boğdu


TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, tatil için bulunduğu Bodrum’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Torba’daki Alkoçlar Otel’de Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Müfit Erkasap, Levent Kızıl ve Beyazıt Öztürk’le öğle yemeği yiyen Doğan, 16:30 sıralarında kaldığı Rixos Otel’e giderek Türk hamamına girdi. Ancak burada kendini iyi hissetmeyen Doğan, odasına çıktı. Bir süre sonra fenalaşan Doğan’a ilk müdahaleyi otel doktoru yaptı. Otelde kalan İsviçreli bir doktor da ambulans gelene kadar Doğan’ı hayatta tutmaya çalıştı. Ambulansla Özel Bodrum Hastanesi’ne kaldırılan Doğan, yol boyunca ve hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayata döndürülemedi.

VATANDAŞLAR BİLE AKIN ETTİ

DOĞAN’IN hastaneye kaldırıldığı haberini alan Fatih Terim ile Bodrum’da tatil yapan Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, milli futbolcular Rüştü, Semih, Tuncay, Arda ve Hakan Balta hastaneye koştu. Çok sayıda vatandaş da hastane önünde toplanarak gözyaşları içinde iyi bir haber bekledi.

ACI HABERİ FATİH TERİM VERDİ

HASTANEYE gelen eşi ölüm haberine inanmak istemedi. ‘Fatih Terim söylesin’ diyen Aysel Doğan, Terim’in gözyaşları içinde yanına gelmesi üzerine hıçkırıklara boğuldu. Kızı Zeynep de acı haberi alınca fenalık geçirdi ve hastanede gözlem altına alındı. Başhekim Op. Dr. Abdullah Servet, ‘İlk müdahaleyi olay yerinde yaptık. Daha sonra ambulansla hastaneye aldık. Solunum ve kalp durmuştu. Yaklaşık 90 dakika müdahale ettik. Ancak Hasan Doğan’ı kaybettik. Tek başına yemek krize neden olmaz. Muhtemelen Hasan Doğan’da krize yatkınlık vardı’ dedi.

Hasan Doğan’ın Euro 2008 sırasında federasyon yöneticilerine ‘15 gündür bel ve sırt ağrısı çekiyorum. İstanbul’a dönünce doktora gideceğim’ dediği öğrenildi.


EURO 2008’DE ESPRİSİNİ YAPMIŞTI


Bu maçlara dayanan kalbe bir şey olmaz


HASAN Doğan’ın Hırvatistan maçından sonra futbolcu Semih’e söylediği sözler, adeta kalp krizi geçireceğinin sinyallerini verir gibiydi. Doğan, Semih’in 122. dakikada attığı gol sonrası penaltılarla kazandığımız maçtan sonra Semih’in yanında şunları söylemişti:

(Son dakikalarda kazanılan İsviçre ve Çek maçlarını kastederek) ‘Futbolculara ‘Bundan sonra bizi bu iki maç kadar zorlamayın.. Kalp dayanmıyor’ dedik... Bu iki maçı geçenin check-up yaptırmasına gerek yok, kalbi sağlamdır. Hele bu üçüncüyü geçtikten sonra zaten kalpleri sağlamdır. Ama bir dördüncüsünde Allah kerim..’

‘CESUR YÜREK’Tİ

ACI haberle yıkılan Semih bu anısını anlatırken, ‘Şok oldum. Kendisini çok seviyordum. Milli Takım’daki herkesin ona ayrı bir sevgisi ve saygısı vardı. Türk futboluna çok büyük bir değişim getirdi. Bize cesur yürek diyordu. Türk futbolu cesur yüreğini kaybetti’ dedi.




Terim: Boğazım düğümleniyor


FATİH Terim, yemekte Milli Takım’ın geleceğini konuştuklarını belirterek, ‘Projeleri birbirimize anlatıp gelecekte neler yapabileceğimizi konuşuyorduk. Nasıl heyecanlıydı. Fazla konuşamıyorum. Kelimeler boğazıma düğümleniyor. Şoktayım.. Allah hepimize sabır versin’ dedi.

Federasyon İkinci Başkanlarından Mahmut Özgener de, ‘Birlikte güzel projeler hazırlıyor, Türk futbolu için güzel planlar yapıyorduk. Yarım kaldı. Tarifi zor üzüntüler içindeyiz’ diye konuştu. Lütfi Arıboğan da, ‘İnanamıyorum. Birkaç saat önce konuşmuştuk. Avrupa Şampiyonası’nın yorgunluğunu attıktan sonra Milli Takım için, lig için, Türk futbolu için yeni yeni planları hayata geçirmeye hazırlanıyorduk. İşlerini yarım bırakıp gitti. Projelerini tamamlamak görevimiz’ dedi.


Kulüpleri bir araya getirmişti


GALATASARAY Başkanı Polat, ‘Çok önemli bir insanı kaybettik’ dedi. Beşiktaş Başkanı Demirören de, ‘Tüm kulüplerin güvenini kazanmış, herkesi bir araya getirmişti. Yeri doldurulamaz’ diye konuştu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da hemen Bodrum’a gitti. Spor yazarı Ziya Şengül, ‘Kime sorsan ‘adam gibi adam’ derdi. Böyle talihsiz bir şekilde Tanrı katına gitmesi Türk futbolunu yüreğinden dağladı. Yazık oldu.’ dedi. Güven Taner ise ‘Büyük bir kayıp’ dedi ve ekledi: Önemli projelerin temelini attı. Futbol camiası, yine yine onun gibi bir güven kaynağı birini koymalı. Projelerinin arkasında durulmalı.


İlk sinyal yemekte geldi


BEYAZ: Masada yemekte ben de vardım.. Kendisini ilk kez tanıdım. Yemek boyunca Fatih Terim ve Levent Kızıl ile sohbet ettiler. Keyifle dinledik. Neler yapılacağını neler olabileceğini güzellikleri anlatıyorlardı. Kendisi ne kadar babacan, ne kadar sevecen bir insan diye düşündüm. Çok neşeliydi.. Keyfi yerindeydi. Sohbet tatlıydı. Çok aşırı yemek yemedi.. Ardından ben masadan kalktım.. Sonra neler oldu bilmiyorum.. Aklımın ucundan bile geçmeyen bir durumdu. Maşallahı vardı, herhangi bir rahatsızlık emaresi yoktu.


VOLKAN DEMİREL: Büyük projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyordu.. Çok üzüldüm. Şoke oldum.

RÜŞTÜ REÇBER: İnanamadım. Hemen hastaneye koştum. ‘Ölmedi’ demelerini bekledim.. Cevap alamayınca başımdan kaynar sular döküldü.

ARDA TURAN: İsviçre maçı bitiminde soyunma odasında beni belimden kavrayıp havaya kaldırdı. Oğlum diye sarıldı. Hep bereber En büyük Türkiye diye bağırdık. Babamı kaybetmiş kadar üzgünüm.

TUNCAY ŞANLI: Babamızı kaybettik. Her maç öncesi yanımıza gelir ‘siz benim uğurumsunuz’ derdi. Uğur meleğimizi kaybettik. Kısa sürede Türk futbolu onunla 15 yıllık atılım yapmıştı. Allah rahmet eylesin. Hasan Babamız’ı hiç unutmayacağız.


143 günde reformlar yaptı


TFF Başkanlığı’na 14 Şubat 2008’de tüm kulüplerin ‘ortak adayı’ olarak 231 delegeden 222’sinin oyuyla seçilen Hasan Doğan 143 günde şunları yaptı:

l Lig TV anlaşması ile 60 milyon YTL ek kaynak sağladı. l TTNet, Garanti Bankası, Bank Asya gibi yeni sponsorluklarla 50 milyon YTL gelir sağlandı. l Yıllık 14 milyon dolar olan sponsorluk gelirlerini 23 milyon dolara çıkardı. l A Milli Futbol Takımı, onun döneminde tarihinde ilk kez Euro 2008 yarı finalisti oldu. l Fatih Terim’le Milli Takım sözleşmesini 2012’ye kadar uzattı. l Bayanlar Futbol Ligi yeniden kuruldu. l ‘Türkiye Futbolu Kucaklıyor’ projesi hayata geçirildi. l 13-14-15 yaş gruplarında kurulacak Akademi Ligi çalışmasını başlattı. l l Süper Lig ve 1. Lig kulüplerinde ‘Futbol Akademileri’ kurulmasını destekledi.

Star
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 09:45:11
Güncelleme :6 Temmuz 2008 Pazar 18:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?