4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Acılı anne tahliye oldu

EVİNE GELDİ AMA BORCU DA YOK OĞLU DA

Fethiye'de, 18 yaşındaki oğlunu ölüme kendisini de cezaevine götüren borç nedeniyle cezaevinde kalan anne, tahliye olduktan sonra Fethiye'deki evine döndü.

Soner Semih Sipahi'nin dershane borcu nedeniyle üç gün önce intihar etmesinin ardından bugün devreye giren Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, 5 bin TL'lik borcu üstlenmiş ve dershane de davadan vazgeçmişti.

Olayın ardından bugün öğle saatlerinde anne Emine Sipahi, iki aydır hükümlü bulunduğu Muğla Cezaevi'nden tahliye oldu ve Fethiye'deki evine geldi. Ağabeyi Sami Arslan, kardeşi Osman Arslan, ablası Ayşe ve eniştesi Mehmet Zeren ile Fethiye'ye gelen anne Meryem Sipahi, gazetecilerin sorularını cevaplamazken güçlükle ayakta durabildiği gözlendi.

Anne Meryem Sipahi'nin eve gelişi öncesi bir açıklama yapan Mustafa Sipahi, "Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürmüz bize her konuda yardım etti. Dershaneye ve avukata telefon etti eşimi kurtardı. Milli Eğitim Müdürlüğü dershanelerin şikayetlerini geri aldırdı ve borcu üstlendi. Ana borç 1800 tamamı 5200 TL. Eşim iki aydan beri içerideydi" dedi.

Olay sonrası konuşan Soner Semih Sipahi'nin dayısı Sami Arslan ise şöyle konuştu: "Tüm Türkiye bu olayı yaşamış gibi dinlesin. Hangi gazeteci bu olayın üzerine gelmişse çok teşekkür ederim. Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin bu olayı çözdü. Demekki para için anneler tutuklanamayacak, o annenin çocukları tutuklanmayacak. Cezaevinden aldım ben bu kadını. Kurs parası yüzünden aldım oradan yalan mı?"

Dershane ve sahiplerinin isimlerini açıklayan Semih Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: "Dershanenin parası ödenmediği ve okur yazar olmadığı için avukat icraya vermiş. O savcı ve icra memuruna da teşekkür ediyorum. 5 bin lira için hemen cezaevine gönderiliyor. O para ödenmek istenirken ev satılmaya çalışılıyor, çocuk bunalıma giriyor ve intihar ediyor."

EVİNE GELDİ AMA BORCU DA YOK OĞLU DA
EVİNE GELDİ AMA BORCU DA YOK OĞLU DA
EVİNE GELDİ AMA BORCU DA YOK OĞLU DA
EVİNE GELDİ AMA BORCU DA YOK OĞLU DA
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 17:05:02
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 17:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?