22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Acısını mısralara döktü

2 yıl önce şehit düşen Jandarma Yarbay Alim Yılmaz'ın babası, duyduğu özlemi şiirlerle dile getirdi

Elazığ'da 2 yıl önce şehit düşen Jandarma Yarbay Alim Yılmaz'ın babası emekli uzman çavuş 70 yaşındaki Mehmet Yılmaz, oğluna duyduğu özlemi şiirlerle dile getirdi. Muğla Valiliği şehit babası Mehmet Yılmaz'ın oğlu şehit Yarbay Alim Yılmaz'a yazdığı 214 şiiri kitap olarak bastıracak. Kitaptan elde edilen gelir şehit Yarbay Yılmaz'ı4n yetim kalan 2 çocuğuun eğitimi için harcanacak.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Jandarma Yarbay Alim Yılmaz, 8 Nisan 2006'da Arıcak İlçesi Emirli Beldesi'ndeki karakol denetimi sırasında PKK'lı teröristlerin döşediği layının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit düştü. Şehit Yarbay Alim Yılmaz, ardında gözüyaşlı bir eş ve iki çocuk bırakırken, ailesi de evlat acısıyla sarsıldı. Aradan 2.5 yıl geçmesine karşın emekli asker olan baba Mehmet Yılmaz'ın yüreğindeki acı dinmedi, oğluna duyduğu özlemi şiirlerle dile getirdi.

Şehit bababsı Mehmet Yılmaz yazdığı 7'şer kıtadan oluşan 214 ayrı şiirinde kahramanlık, özlem, vatan sevgisi, yetkililere sitem ve PKK'ye nefret temaları işlendi. Yılmaz'ın önceki günlerde bir törende okuduğu şiirden çok etkilenen Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ise tüm şiirleri bir kitapta toplama sözü verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilen şehit babasının şiirleri, basıma hazır hale getirildikten sonra `Benim Biricik Yiğidim ve Şehidim' adıyla kitap olarak bastırılacak.



Şiirleri aracılığıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da sitem dolu sözler ileten şehit babası Yılmaz, PKK'nın biran önce kökünün kazınmasını istedi. Oğlunu kaybettikten sonra büyük bir boşluğun içine düştüğünü anlatan Mehmet Yılmaz, "PKK terörünü lanetliyorum. İki kızım, bir oğlum vardı. Oğlumu bu vatana şehit verdim" dedi.

Oğlunu kaybettikten sonra kendisini derin bir kuyuya düşmüş gibi hissettiğini anlatan Mehmet Yılmaz, "Onu çok özlüyorum. Onunla hep gurur duydum. İlk şehit olduğu gün yaşadığım acı hala içimde. İlk bir iki ay, geceleri hiç uyuyamadım. Daha sonra uykumda şerit halinde yeşil yazılar görmeye başladım. Eşime gördüğüm rüyaları anlattım. Rüyamda gördüklerimi kaleme aldım. Ortaya şiirler çıktı. Daha önce hayatım boyunca hiç şiir yazmamıştım. Oğlumun şehit olmasının ardından bana garip bir ilham geldi. 214 şiirim var. Bundan sonra da yazmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Mehmet Yılmaz, kitap haline getirilecek şiirlerden elde edilecek geliri yetim kalan torunları Doğukan ve Batıkan'ın eğitimi için harcayacağını belirterek, "Oğlum şehit olduktan sonra arkasında iki yetim bıraktı. Gelinim Firdevs Yılmaz ev hanımı. Torunlarım Doğukan ve Batıkan okula gidiyor. Ben bu şiir kitabının satışından elde edilecek gelirin tamamını yetim kalan torunlarımın eğitimi için harcayacağım. Onların vatana millete birer hayırlı evlat olmalarını istiyorum" dedi.



KİTABA ADINI VEREN ŞİİR

Acılı şehit babasının yazdığı ve kitaba adını verdiği `Benim Biricik Yiğidim ve Şehidim' şiiri şöyle:

Akşam olunca evimize çekiliyor perde

Uykularım kaçıyor bu uzun gecelerde

Kalbim dayanmıyor düştüm çaresiz derde

Bayramda herkes geldi, hani benim oğlum nerede

Benim biricik yiğidim ve şehidim

Evimizin köşesinde hep seni ararım

Eller güler oynarken ben hep kan ağlarım

Şu fani dünyada sana hep ben yanarım

Her gün bahçemdeki güller gibi sararıp solarım

Benim biricik yiğidim ve şehidim

Karlı dağlardan sular şırıl şırıl akarken

Kareli gömleğimin yakasına resmini takarken

Sarılmış kefeninde mis gibi kokarken

Musalla taşında tabutuna üzgün üzgün bakarken

Benim biricik yiğidim ve şehidim

Top arabasında giderken hep sana baktım

Yenilmez duygu ve acılarımı içime attım

Feleğin attığı sillenin acısını sende tattım

Yazmış olduğum şiirlerde hep seni anlattım

Vatan
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 16:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?