4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Açlık grevine son verdi

HAYDOST BAŞKANI AÇLIK GREVİNİ SON VERDİ

Hayvan Dostları Derneği (HAYDOST) Başkanı Türkan Dağdelen, köpek barınağına yeterince ilgi gösterilmediği gerekçesiyle 1 Nisan’da başladığı açık grevine, taleplerinin kabul edilmesi üzerine son verdi.

1 Nisan’da köpek barınağında köpekleriyle birlikte açlık grevine başlayan HAYDOST Başkanı Dağdelen; açlık grevinin 8. gününde Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın talimatıyla Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal ve Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’in barınakla ilgili taleplerin yerine getirileceğini belirlemeleri üzerine açlık grevine son verdi.

Açlık grevini 8 gün sonra bırakan Dağdelen; “Başta Muğla Valimiz olmak üzere, Köyceğiz, Dalaman, Ortaca Kaymakamlarımız ve Belediye başkanlarımıza eylemim boyunca beni takip edip, tüm taleplerimin tamamını eskizsiz ve şartsız kabul ettikleri ve hemen harekete geçip, icraata dökmeye başladıkları için, onlara çok teşekkür ediyorum. Sokak hayvanlarının da insanlar gibi haklara sahiptirler. Açlık grevini ben kendim için yapmadım. Köpek barınağında bulunan 300 den fazla köpekler için yaptım. Ben gönüllü birisiyim. Bana göre her il ve ilçelerde oturanlar, amirleriyle, memurlarıyla dev bir ailedir; onun için ara sıra atışmak, tartışmak normaldir. Basta Sayın Valimiz Dr. Ahmet Altınparmak olmak üzere, kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Emniyet Müdürlerimiz ve Jandarma Komutanlıkları olmak üzere, ufak bir aile kavgası yaptığımı düşünüyorum. Ben biraz inatçı olduğum için ayak direndim, ama sonunda Başta Sayın Valimiz olmak üzere, kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımızla anlaştık. Bundan sonra onların full desteği ile can doklarımız olan soka hayvanları için çalışmalarıma devam edeceğim. Kendilerine bir kez de herkesin huzurunda teşekkür adıyorum ve sonsuz saygılarımı sunuyorum.

Ayrıca Ortaca Kaymakamı sayın Mustafa Gürdal, Dalaman Emniyet Müdür Yardımcısı, Sayın Mehmet Telli ve tabii ki eylemim boyunca, beni yalnız bırakmayan, eylemime, hiç ters tepki değil de tam tersine, ‘Türkan Hanım, saygım sonsuz, ama seninki açlık grevi değil, ölüm orucu’ diyerek izah eden, hatta açlık grevinin ne olduğunu, nasıl yapılması gerektiğini, benim açlık değil olum orucu tuttuğumu bana izah eden ve meyve suyu vs getiren, Ortaca Belediye başkanımız, sayın Hasan Karaçelik' e çok teşekkür ederim” dedi.

HAYDOST BAŞKANI AÇLIK GREVİNİ SON VERDİ
HAYDOST BAŞKANI AÇLIK GREVİNİ SON VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 10:51:03
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 13:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?