6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Afet mağduru çiftçilere ödeme

AKP Muğla Merkez İlçe Başkanı İlyas Yolcu, düzenlediği basın toplantısında, 2001-2002 yılında meydana gelen tabii afetler sonucunda ürünleri zarar gören Muğlalı 275 çiftçiye ödeme yapılacağını açıkladı. 

AKP Muğla Merkez İlçe Başkanı Yolcu, yaptığı açıklamada, Muğla'da 2001 ve 2002 yıllarında meydana gelen afetler sonucu tarımsal varlıkların yüzde 40'ın üzerinde zarar gören, bu zararı diğer gelirleriyle karşılayamayacak durumda olan ve İl Hasar Tespit Komisyonu tarafından belirlenen 275 çiftçiye Tarım Bakanlığı'nın 2090 sayılı kanun gereği 443 bin 689 YTL ödenek ayrıldığını belirtti. Yolcu, "İlimizdeki 275 çiftçiye yapılacak olan karşılıksız nakdi yardım, çiftçilerimizin T.C Kimlik Numaraları, Vergi Numaraları ve Banka Hesap Numaralarını güncelleştirilmelerinin ardından banka şubelerine gönderilecek. Bu nakdi yardımdan merkez ilçede 94, Fethiye'de 132, Ortaca'da 11 ve Milas'ta 38 çiftçi yararlanacak" dedi. 

AK Parti hükümetinin çiftçileri hiçbir zaman unutmadığını ve her zaman haklarını koruduğunu ifade eden Başkan Yolcu, "Karşılıksız yaptığımız bu nakdi yardımla çiftçilerimizin mağduriyeti giderilmiş olup, zararı karşılanmakta, böylece hükümetimiz tam bir sosyal devlet anlayışını ortaya koymaktadır" diye konuştu. Yolcu ayrıca, kota fazlası veya kayıt dışı elde kalan tütünlerin de 6 Haziran 2006 tarihine kadar tekel yaprak tütüne müracaat edilmesi durumunda çiftçilerin elinde kalan tütünlerin değerlendirilmesinin yapılacağını da vurgulayarak, tütün üreticilerinin 6 haziran tarihine kadar mutlaka bildirim yapmaları gerektiğini kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 17:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?