16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Ahlaksız teklif ölüm getirdi

MUĞLA'nın Datça İlçesi'ne bağlı Yaka Köyü'nde yalnız yaşayan 49 yaşındaki Yaşar Sevgi, cinsel ilişki teklifinde bulunduğu iddiasıyla, evli ve üç çocuk annesi 52 yaşındaki Ş.S. tarafından av tüfeğiyle kalbinden vurularak öldürüldü.

Çiftçilik yapan, hiç evlenmemiş ve yalnız yaşayan Yaşar Sevgi, elindeki tüfekle köy kahvesinin önünden geçerken soranlara “Ormana domuz avına gidiyorum” diye yanıt verdi.

Ancak, Sevgi, ormana doğru değil köyün çıkışındaki üç çocuk sahibi M.A.S. - Ş.S. çiftine ait eve doğru yöneldi. Sevgi, üç oğlu da Marmaris'te yaşayan, arıcılık yapan eşi de iş için Ankara'nın Polatlı İlçesi'ne gittiği için yalnız olan Ş.S.'nin bulunduğu evin kapısını çaldı.

İddiaya göre Ş.S.'ye içeriye girip kendisiyle cinsel ilişkide bulunmak istediğini, bunun için para da verebileceğini söyledi. Israrlı teklifleri reddedilip kapı açılmayınca da Ş.S.'yi tehdit etmeye, içeriye girmek için evin penceresini zorlamaya başladı.

TEK KURŞUNLA KALBİNDEN VURULDU

Bunun üzerine korkuya kapılan Ş.S., kocasına ait tüfekle, penceredeki Yaşar Sevgi'ye tek el ateş ederek, kalbinden vurdu. Sevgi, olay yerinde öldü. Silah sesini duyan köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma, Ş.S.'yi gözaltına aldı. İfadesinde suçunu itiraf eden Ş.S., Datça Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolüne getirildiği sırada gazetecilerin olayla ilgili soruları üzerine, “Namusumu kurtarmak için vurdum” diye cevap verdi. Sülün'ün işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Datça Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan Yaşar Sevgi'nin cesedi ise otopsisinin yapılması amacıyla, bugün İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 12:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HELAL SANA BACIM IP: 88.242.31.xxx Tarih : 19.06.2008 09:40:23

HELAL OLSUN SANA BACIM BU TÜR ADİ ŞEREFSİZLERİ ALNININ ORTASINDAN VURACAKSINKİ DİĞER BUNUN GİBİ ADİ VE ŞEREFSİZLERİN GÖZÜ KORKSUNKİ EVLİ KADINLARA MUSALLAT OLMASIN.GERÇİ ŞİMDİ NE OLACAK DERSENİZ GARİBAN KADINCAĞAZ CEZAEVİNE GİRECEK BUDA TERS ADALET KADIN NAMUSUNU KURTARMAK İÇİN VURUYOR SEN DE TUTUP ONU İÇERİYE ATIYORSUN.ASLINDA ADALET GERÇEKTEN NAMUS İÇİNMİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ ARAŞTIRACAK VE DOĞRU KARARI VERECEĞİNEDE EMİNİM.